Go Back
Kalkoenschnitzel met spruitjes salade

Kalkoenschnitzel met spruitjes salade

Een heerlijke doordeweekse maaltijd met een heerlijke crunchy schnitzel en een frisse spruitjes salade
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Kalkoenschnitzel

  • 4 dunne kalkoenlapjes
  • 700 ml appelcider azijn
  • 1 el bruine suiker (cassonade)
  • 1 el zout
  • 3 eieren
  • 1 el mosterd
  • 170 gr zoute stokjes
  • 90 gr bloem
  • Olijfolie of klontje boter

Spruitjes salade

  • 100 gr quinoa
  • 75 gr pecannoten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 200 gr spruitjes
  • 1 appel sinaasappels
  • 50 ml sinaasappelsap (vers)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1,5 el appelcider azijn of gewone azijn
  • 3 a 4 el honing
  • snuifje zout
  • 1 granaatappel (pitjes)

Instructies
 

  • Kalkoenschnitzel
  • Doe de appelcider azijn, suiker en 1el zout in een kookpotje en breng aan de kook en laat zo'n 15min sudderen zodat de hoeveelheid bijna met de helft reduceert.
    Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Voeg dan de dunne kalkoenlapjes toe, dek af en laat zo'n 6h of nachtje in de koelkast staan.
  • Voor het paneren van de schnitzels.
    > Verkruimel de zoute stokjes in een blender (mix niet te fijn) en doe in een kommetje.
    > Kluts in een ander kommetje de eieren en mosterd los.
    > Neem nog een derde kommetje en doe hierin de bloem, een snuifje zout en peper.
    > Haal de kalkoenlapjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengels en als laatste door de verkruimelde zoute stokjes.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie of klontje boter
    Bak hierin de schnitzels mooi goudbruin en gaar langs beide kanten.

Spruitjes salade

  • Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking.
    Voor je de quinoa kookt, spoel deze eerst goed onder koud water.
    Giet de gekookte quinoa af en laat volledig afkoelen.
  • Rooster de pecannoten en zonnebloempitten in een pan voor zo'n 8min.
    Hou goed in de gaten zodat deze niet verbranden.
    Haal uit de pan, laat even afkoelen en hak dan grof.
  • Verwijder buitenste blaadjes van de spruitjes en verwijder het harde onderste
    Hak heel fijn met een mes of met een foodprocessor
  • Snij de appel in kleine blokjes.
    Verwijder de pitjes van de granaatappel.
  • Voor de dressing.
    Meng het sinaasappelsap met de mosterd, olijfolie, azijn, honing en zout.
  • Doe de afgekoelde quinoa in een mengkom samen met de noten, zonnebloempitten, blokjes appel, granaatappelpitjes en fijngehakte spruitjes en meng met de dressing.
    Serveer de spruitjes salade met de schnitzel
Trefwoord doordeweeks recept, kalkoen, snelle recepten, spruitjes