Ga terug
Geroosterde aardperen met pompoen en feta

Geroosterde aardperen met pompoen en feta

Een veelzijdig recept dat je als vegetarisch maaltje kan serveren, ook als bijgerecht of als hapje bij de apero
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 butternut pompoen
  • 500 gr aardperen
  • 3 grote sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2+1 sinaasappelen
  • 1 el honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 gr hazelnoten
  • 200 gr feta
  • 150 gr ricotta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de butternut pompoen en snij in dunne schijfjes.
    Was de aardperen goed, schillen hoeft niet en snij in kwartjes of blokjes.
    Pel de sjalotten en snij in reepjes (snij niet te klein of te dun).
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Doe de groenten in een ruime ovenschaal.
    Overgiet royaal met olijfolie en het sap van een halve sinaasappel.
    Voeg het takje tijm & rozemarijn toe samen met een snuifje zout & peper.
    Meng goed, dek af met aluminiumfolie en bak afgedekt voor zo'n 45min. Hussel tijdens het bakken af en toe door de groenten.
    Verwijder na 45min bakken de folie en bak nog eens voor zo'n 15 a 20min tot de groenten mooi gaar, krokant en goudbruin gebakken zijn.
  • Terwijl de groenten in de oven staan.
    Kan je de hazelnoten goudbruin bakken in een pan. Laat ietwat afkoelen en hak dan grof.
    Verwijder de schil van de 2 sinaasappelen en snij in plakjes.
    Meng het sap van een halve sinaasappel met de rode wijnazijn, honing, 1el olijfolie en een snuifje zout en peper. Meng de vinaigrette los
  • Voor de opgeklopte feta.
    Verbrokkel de feta in kleine blokjes en doe in een blender samen met de ricotta.
    Mix tot een gladde creme. Ik voegde geen zout meer toe omdat de feta al zout genoeg is.
  • Als de groenten gaar zijn serveer dan met de opgeklopte feta en de geroosterde hazelnoten.
    Smakelijk !
Trefwoord Aardpeer, feta, pompoen, vegetarisch