Go Back
Ovenschotel met skrei

Ovenschotel met skrei

Een heerlijke "one pot" ovenschotel met skrei of kabeljauw met lekkere geroosterde groentjes.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 skrei filets of kabeljauw
  • 120 gr chorizo
  • 75 gr panko
  • 1/2 tl oregano
  • 25 gr Manchego of Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1 a 2 el citroensap
  • 3 paprika's
  • 2 sjalotten
  • 600 gr krieltjes
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Was de krieltjes, je hoet ze niet te schillen, snij ze in kwartjes en doe in een ruime ovenschotel. Kruid met peper, zout en een royale scheut olijfolie. Meng goed.
    Rooster de krieltjes alvast zo'n 20min.
  • Ondertussen kan je aan het korstje van de vis beginnen.
    Snij de chorizo in blokjes.
    Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de blokjes chorizo voor zo'n 7 a 8min.
    Voeg dan de panko toe, meng goed en laat nog eens zo'n 4min mee bakken.
    Schep dit in een blender samen met de oregano, Parmezaanse kaas, zeste van citroen en citroensap. Mix tot fijne plakkerige kruimels. Voeg eventueel wat olijfolie toe als dit te droog zou zijn.
    Zet even opzij
  • Pel de sjalot en snij in plakjes
    Verwijder de zaadjes van de paprika's en snij in plakjes.
    Voeg de sjalot, paprika en provençaalse kruiden toe aan de krieltjes na zo'n 20min bakken.
    Meng goed, voeg eventueel nog wat olijfolie toe als dit te droog zou zijn. Bak nog eens zo'n 12 a 15min alvorens je de vis toevoegt.
  • Schep de chorizo-panko-kaas kruimels op de visfilets, duw goed aan.
    Leg dan de visfilets bovenop de groentjes en voeg ook de kerstomaatjes toe.
    Bak nog eens zo'n 10 a 15min (afhankelijk van de grootte en dikte van je stuk vis).
    Als de vis gaar is, haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, one pot, skrei, vis