Ga terug
Stoofpotje met vis

Stoofpotje met vis

Een lekker eenvoudig stoofpotje op basis van vis en perfect om te meal preppen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 700 gr mix van stevige witte vis filets & zalm filet
  • 100 gr scampi's (gepeld)
  • 1 limoen (+ extra om te serveren)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 jalapeno
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 350 gr passata
  • 150 ml groentebouillon
  • 125 ml zure room
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rijst of couscous om te serveren

Instructies
 

  • Snij de vis in stukjes/blokjes van zo'n 5cm. Doe in een kom samen met de scampi's, kruid ze met peper en zout, voeg 1/2tl fijngeraspte zeste van limoen en 1el limoensap toe. Meng even en zet even opzij.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes & steel van de paprika's en snij in kleine blokjes.
    Hak de jalapeno heel fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui mooi glazig voor een paar minuten, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de blokjes paprika toe samen met de look, paprikapoeder, jalapeno en komijnpoeder. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Giet hierbij de tomatenblokjes, passata en bouillon. Meng even en laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Voeg de zure room toe en roer goed.
    Voeg de stukjes vis en scampi's toe, roer even, zet het deksel op de stoofpot en laat nog zo'n 10min zachtjes garen of tot de vis & scmapi's gaar zijn.
  • Ondertussen kan je de rijst of couscous koken
  • Als de vis & scampi's gaar zijn, serveer met de rijst of couscous.
    Smakelijk
Trefwoord meal preppen, Stoofpotje, vis