Pel de ui en hak fijnPel het teentje look en hak fijn
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer af en toe en laat de ui niet bruin worden.Voeg de look en garam masala toe, roer even en laat zo'n minuutje mee bakken. Voeg dan de suiker, passata & bouillon toe. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de koolrolletjes maken.
Voor de koolrolletjes
Pel de sjalot en look en hak fijn. Doe in een mengkom samen met het gehakt, rijst, ei, Parmezaanse kaas, zeste van citroen, panko, peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van. Laat ze opstijven terwijl je de koolbladeren blancheert
Haal de bladeren van de kool en spoel ze goed onder koud water.Breng water aan de kook en blancheer de koolbladeren voor zo'n 2min.Giet af, spoel de bladeren onder koud water en laat de koolbladeren goed afkoelen.
Snij het ietwat dikkere en harde stuk van de bladnerf af. Leg een gehaktballetje in het midden van een koolblad en plooi/vouw het koolblad rond de gehaktbal. Je kan ze eventueel ook gewoon opvouwen. Doe hetzelfde met de rest.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hierin de koolrolletjes.Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak voor zo'n 40min in de oven.Verwijder dan de folie, strooi wat Parmezzanse kaas over de rolletje sen bak nog eens 5min. Smakelijk
Notities
(*) ik gebruikte kipgehakt - je kan ook perfect gemengd gehakt gebruiken