Ga terug
Gevulde koolrolletjes met gehakt

Gevulde koolrolletjes met gehakt

Een lekker receptjes van koolrolletjes gevuld met gehakt en een kruidige tomatensaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Koolrolletjes

  • 1 (kleine) savooikool
  • 500 gr gehakt (*)
  • 120 gr gekookte rijst
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 55 gr panko (of paneermeel) + extra
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl garam masala
  • 500 ml passata
  • 1 tl suiker
  • 100 ml kipbouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Voor de tomatensaus
  • Pel de ui en hak fijn
    Pel het teentje look en hak fijn
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer af en toe en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de look en garam masala toe, roer even en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Voeg dan de suiker, passata & bouillon toe.
    Laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Ondertussen kan je de koolrolletjes maken.

Voor de koolrolletjes

  • Pel de sjalot en look en hak fijn. Doe in een mengkom samen met het gehakt, rijst, ei, Parmezaanse kaas, zeste van citroen, panko, peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van.
    Laat ze opstijven terwijl je de koolbladeren blancheert
  • Haal de bladeren van de kool en spoel ze goed onder koud water.
    Breng water aan de kook en blancheer de koolbladeren voor zo'n 2min.
    Giet af, spoel de bladeren onder koud water en laat de koolbladeren goed afkoelen.
  • Snij het ietwat dikkere en harde stuk van de bladnerf af.
    Leg een gehaktballetje in het midden van een koolblad en plooi/vouw het koolblad rond de gehaktbal. Je kan ze eventueel ook gewoon opvouwen.
    Doe hetzelfde met de rest.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hierin de koolrolletjes.
    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak voor zo'n 40min in de oven.
    Verwijder dan de folie, strooi wat Parmezzanse kaas over de rolletje sen bak nog eens 5min.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte kipgehakt - je kan ook perfect gemengd gehakt gebruiken
Trefwoord gehakt, meal preppen, savooikool