Ga terug
Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Worstenbroodjes met chorizo & harissa

Lekker en eenvoudig recept voor worstenbroodjes met een zuiderse twist van chorizo & harissa
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 vellen bladerdeeg (of zo'n 8 vierkante plakjes bladerdeeg)
  • 250 gr gehakt
  • 100 gr chorizo
  • 1 teentje look
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • handvol rozijnen
  • 3 el harissa
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 150 gr Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
    Pel het teentje look en hak heel fijn.
    Meng het gehakt met de blokjes chorizo, look, rozijnen, 2el harissa, peterselie, peper en zout. Is het gehakt iets te nat, voeg dan wat paneermeel of panko toe.
  • Snij de vellen/plakjes bladerdeeg in rechthoekjes van zo'n 10x8cm
    Neem wat van het gehakt, maak er een klein worstje van, leg onderaan het plakje bladerdeeg en rol op. Leg op de bakplaat
    Doe hetzelfde met de rest van gehakt & bladerdeeg.
    Wrijf de worstenbroodjes in met wat losgeklopt ei.
    Bak de worstenbroodjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 25min.
    TIP > Het is normaal dat tijdens het bakken olie zal vrijkomen van de chorizo
  • Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de resterende eetlepel harissa en een snuifje zout.
  • Als de worstenbroodjes mooi goudbruin zijn gebakken, haal uit de oven en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
    Serveer met de yoghurt-harissa dip
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, gehakt, hapje, harissa, worstenbroodjes