Kruid de kipfilets met wat peper en zout en doe in de kom van slow cookerPel de ui en look en hak fijn. Voeg toe aan de kip in de kom.Voeg ook de overige ingredienten (kruiden - suiker - bier - passata - bouillon - snuifje zout).Meng goed en zet de slow cooker aan. Ik gebruikte de laagste stand en liet de kip zo'n 8h zachtjes garen.
Voor de slow cooked kip (in gewone stoofpot)
Verwarm de oven voor op 140 graden.Pel de ui en look en hak fijn.Verhit wat olijfolie in een stoofpot, bak de kipfilets even bruin aan langs beide kanten. Haal uit de stoofpot en zet even opzij.Fruit in dezelfde stoofpot (voeg eventueel terug een scheutje olijfolie toe) de ui mooi glazig.Voeg de look, chilipoeder, paprikapoeder, komijn en oregano toe. Roer even en laat 1min mee bakken. Voeg de kipfilets terug toe samen met de suiker, bier, passata, snuifje zout en bouillon. Meng even en zet dan in de oven voor zo'n 2h.
Voor de salsa
Snij de appel in kleine blokjes en meng met de granaatappelpitjes, fijngehakte peterselie, een beetje limoensap en zoete chilisaus.
Als de kip mooi zacht gegaard is, haal uit de saus en scheur/trek in kleinere stukjesServeer de kip op een taco/wrap met de salsa en wat van de saus waarin de kip heeft gegaard.Smakelijk