Ga terug
Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Oosters stoofpotje met pompoenpuree

Een lekker winters stoofpotje met Oosterse vibes & een smeuige pompoenpuree
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Stoofpotje

  • 1 kg stoofvlees
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 3 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 rode chili
  • 1,5 tl gember fijngeraspt
  • 500 ml bouillon (runderbouillon of kip)

Pompoenpuree

  • 1 butternut pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 100 gr ricotta
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Stoofpotje

  • Begin met het maken van de marinade.
    Verwijder de zaadjes van de chili peper & hak fijn.
    Meng de oestersaus, sojasaus, rode wijnazijn, fijngehakte chili peper en gember.
    Doe het stoofvlees in een mengkom en giet hierover de marinade. Meng goed en laat minstens 1h marineren.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot en stoof hierin de ui mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig.
    Voeg de look toe en laat zo'n minuutje bakken.
    Haal het stoofvlees uit de marinade en laat het vlees aan alle kanten even kort aanbruinen in de stoofpot.
    Voeg de marinade en bouillon toe. Roer even en laat zo'n 3h zachtjes sudderen.

Pompoenpuree

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Pel de sjalot en hak grof.
    Halveer de pompoen, verwijder de pitten en leg in een ovenschaal.
    Leg daarond de sjalot, het teentje look (hoef je niet te pellen of te hakken) en het takje tijm
    Overgiet met olijfolie en voeg een snuifje peper en zout toe.
    Bak de pompoen gaar in de oven voor zo'n +/- 50 a 60min (is afhankelijk van de grootte).
    TIP : als de pompoen of sjalot te bruin worden, dek dan af met wat aluminiumfolie.
  • Als de pompoen gaar is, haal uit de oven.
    Laat even ietwat afkoelen.
    Verwijder de schil van de pompoen en doe in blender samen met de gebakken sjalot.
    Duw het zachte vruchtvlees uit het teentje look en voeg ook toe aan de blender. Voeg ook wat van de olie uit de ovenschaal bij in de blender. Mix tot een gladde puree.
    Voeg de ricotta toe samen met wat peper en zout en mix nog even kort.
  • Serveer de pompoenpuree met het stoofpotje.
    Smakelijk!
Trefwoord comfort food, pompoen, Stoofpotje