Ga terug
Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Lekker en eenvoudig recept voor krokante schnitzel met een smeuige puree van pompoen en zoete aardappel. Een gerecht dat je makkelijk op voorhand kan meal preppen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor de schnitzel

  • 4 Kalfslapjes of kalkoenlapjes
  • 70 gr Krisprolls
  • 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 eieren
  • 40 gr bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de pompoen-zoete aardappelpuree

  • 3 sjalotten
  • 1,5 el garam masala
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 800 gr pompoen
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor de puree van pompoen & zoete aardappel

  • Schil de zoete aardappel & snij in kleine blokjes.
    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
    Kook de aardappelen & pompoen gaar in licht gezouten water.
    Eenmaal gaar, giet af en laat goed uitlekken.
  • Pel de sjalotten en hak grof.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de garam masala toe, roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Haal van het vuur.
  • Pureer de gekookte aardappelen met de pompoen en de kruidige gestoofde sjalotten.
    Breng verder op smaak met peper & zout

Voor de schnitzels

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de Krisprolls in een blender en maal tot grove kruimels.
    Doe in een mengkom en voeg de fijngehakte rozemarijn, oregano, Parmezaanse kaas, sesamzaadje, peper en zout toe. Meng goed
  • Neem nog 2 kommetjes, doe in het eerste kommetje de bloem en klop in de andere kom de eieren los.
  • Haal de dunne kalfslapjes (of kalkoenlapjes) eerst door de bloem vervolgens door het ei en paneer dan in het Krisproll mengsel. Zorg dat het vlees helemaal gepaneerd is. Leg op de bakplaat.
  • Overgiet de schnitzels met een beetje olijfolie
    Bak de schnitzels mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12min in de oven. Draai ze na zo'n 8min bakken. Je kan op het laatste nog heel even de ovengrill opzetten.
  • Serveer de schnitzels met de puree
    Smakelijk

Notities

TIP
  • Garam Masala kan je tegenwoordig in de meeste grote supermarkten vinden. Je kan dit eventueel ook weglaten. 
  • Je kan de schnitzels ook gewoon in de pan bakken
Trefwoord comfort food, meal preppen, pompoen, Schnitzel, zoete aardappel