Wat is het fris seg … ik had net mijn truien en dikkere joggingbroeken weggelegd maar dat is meteen afgestraft door de weergoden. Voor al de blokkende studenten is dit echt het ideale weertje om “goed” te kunnen studeren. In mijn studententijd was het altijd goed weer tijdens de blok en eenmaal de vakantie begon was het steeds ijskoud.
Om ons een beetje om te warmen + powerfood voor de studentjes is er deze heerlijk krachtige soep van geroosterde tomaat en paprika. Het receptje hiervan komt uit de Delicious van deze maand. Het receptuur vroeg om gele paprika en gele tomaat maar deze laatste kon ik helaas niet vinden dus is het een rode versie geworden.
Tip > Je zou eventueel nog gehaktballetjes kunnen toevoegen.
Ingrediënten
- 3 paprika’s
- 1kg tomaten
- 3 tenen look
- 1 ui
- 1 a 1,2l bouillon (ik gebruikte kipbouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de tomaten en leg ze op de bolle kant op een bakplaat/ ovenschaal.
Halveer de paprika en leg ze met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Ik heb 2 aparte ovenschalen genomen dat zal straks iets makkelijker zijn.
Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en zout.
Rooster de groeten in de oven.
De paprika dien je 30min te roosteren, de tomaten 45min.
Dus na 30min haal je de paprika’s uit de oven en dan is het veel makkelijker om met 2 aparte schalen te werken.
Laat de paprika iets afkoelen, verwijder dan de zaadlijsten, zaadjes, stelen en het vel.
Snij in kleinere stukjes.
Pel de ui en look, hak fijn.
Verhit een hoge kookpot met een scheut olijfolie.
Bak hierin de ui en look even aan.
Voeg dan de tomaten en stukjes paprika’s toe. Giet de bouillon in de kookpot en breng aan de kook.
Laat de soep nog 10 a 15min zachtjes sudderen.
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.