Wat een uitvinding dit borrelbrood!
Het beste bij een BBQ vind ik een stukje stokbrood met daarop wat kruidenboter en dan een sneetje mozzarella, even op de grill en klaar. Enkel dat zou voor mij al goed zijn 🙂
Maar enkel de BBQ aansteken voor een sneetje brood, dat zou wel iets te gek zijn niet?
De oplossing is heel simpel … en dat is dit borrelbrood … ideaal voor iemand als ik die gek is op brood met kruidenboter en mozzarella of als je een apero-avond organiseert zonder al te veel werk te willen hebben.
Het concept van dit borrelbrood is heel simpel, kinderspel zou ik zelfs durven zeggen. Je hoeft enkel het brood even in te snijden, de kruidenboter en mozzarella in het brood steken en 10min de oven in. Klaar is kees!
Ingrediënten
- 1 brood (ongesneden)
- kruidenboter (je kan dit eventueel zelf maken > zie recept)
- 1 bolletje mozzarella (in kleine blokjes gesneden)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het brood verticaal en horizontaal in maar niet tot de bodem. Je krijgt een dambordpatroon.
Duw de kruidenboter en mozzarella voorzichtig in het brood.
Leg het brood op een rooster en zet ongeveer 10 a 12min in de oven zodat de boter en kaas mooi gesmolten is.
Serveer direct.