Plaattaart met worst, broccoli en tomaat

Plaattaart met worst, broccoli en tomaat

Simpel, lekker en bomvol verse ingrediënten dat is de beste omschrijving van deze plaattaart met worst, broccoli en tomaat. Het is weer wat anders dan de klassieke “patatjes” met worst en broccoli bij wijze van sprake, waar natuurlijk niets mis mee is. Maar een leuke, lekkere twist daarop is altijd leuk meegenomen en eentje dat gaat aanslaan bij zowel groot als klein. De basis van de plaattaart is bladerdeeg en dan weet je al “dit gaat goed zijn 😁”!

Plaattaart met worst, broccoli en tomaat

Het gebakken bladerdeeg wordt belegd met verse groentjes en worstjes. Op het eerste zicht denk je van “ik zie geen worstjes”. Wel en dat is helemaal waar. En toch heb ik ze gebruikt!
Hoe dan? Ik heb het gehaktmengsel uit de worstjes geduwd en hiervan balletjes gerold en gebakken. Dat bespaart je weeral wat tijd om het gehakt eerst op smaakt te brengen en te mengen. Leuke handige kitchenhack, nietwaar?

Plaattaart met worst, broccoli en tomaat

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 teentje look
  • 250gr broccoli
  • 6 worstjes
  • 50gr Parmezaanse kaas
  • 150gr kerstomaatjes
  • 1el balsamicoazijn.
  • Peper en Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier en leg op een bakplaat.
Maak rond om een inkeping op ongeveer 2cm van de rand.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Je kan nu eventueel de rand inwrijven met eigeel of melk.
Bak de bodem mooi goudbruin in de oven in ongeveer 20min.

Ondertussen kan je de topping maken.
Blancheer de broccoli in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken en afkoelen.
Pel de ui en de look. Hak de venkel in kleine blokjes.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui, look en venkel mooi glazig aan (+/- 10min). Kruid met een beetje peper en zout.
Schep dan het mengsel uit de pot en zet even opzij.
Zet de stoofpot terug op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
Duw het gehakt in porties uit de worstjes, rol er balletjes van en bak ze mooi goudbruin in de stoofpot. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn binnenin.
Haal van het vuur.
Halveer de kerstomaatjes, doe in een kom en meng met de balsamicoazijn. Voeg ook een beetje peper en zout toe.

Verdeel het mengsel van ui-look-venkel over de bladerdeeg bodem.
Strooi hierover de Parmezaanse kaas gevolgd door de worstjes, broccoli en kerstomaatjes.

Bak de plaattaart nog eens 20min in de oven.
Serveer de taart meteen, strooi eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over de taart.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.