Tomatenconfituur

Tomatenconfituur

Het is eens weer eens wat anders deze tomatenconfituur!
We zijn het gewend om confituur alleen maar met fruit te maken,
alhoewel rabarber valt ook onder de categorie groenten :-).
Maar van tomaten kan je even goed een lekkere confituur maken en aangezien de tomaten momenteel nog top zijn en bomvol smaak zitten, is dit echt het ideale moment om deze confituur te maken. En ik kan jullie aanraden om ineens genoeg te maken want hij is echt verslavend lekker!

Tomatenconfituur

Het klinkt misschien een beetje raar confituur van tomaten maar hij moet zeker niet onder doen voor een confituur met fruit. Net zoals bij een gewone confituur gaat hier ook de nodige suiker in aangevuld met azijn voor een zurige toets. Heerlijk vind ik die combi van zoet, zuur, een beetje zout en een subtiele toets van komijn en koriander.
En een nog lekkerdere combi is geroosterd brood of cracker daarop een sneetje gedroogde ham of kaas en daarbij wat van deze tomatenconfituur … YUMMIE!
Ook leuk en origineel om te serveren bij een tapasavond.

Tomatenconfituur

Nog een lekkere doordeweekse serveertip, is een baguette belegd met rosbief, rucola, Parmezaanse kaas en wat van deze homemade tomatenconfituur.

Tomatenconfituur

Tomatenconfituur

Ingrediënten

  • 1,5kg tomaten
  • 1 ui
  • 100gr bruine suiker
  • 200gr suiker
  • 1el zout
  • 1/2tl korianderpoeder
  • snuifje komijnpoeder
  • 70ml azijn

Bereidingswijze

Snij de tomaten in blokjes (hoeft niet al te klein zijn)
Pel de ui en hak fijn.
Doe de tomaten, ui en alle overige ingrediënten in een stoofpot/kookpot.
Breng zachtjes aan de kook en laat dan 2h zachtjes sudderen zonder deksel op de pot.
In het begin zal er veel vocht in de kookpot zitten maar dit zal na verloop van tijd weg koken en vaster worden.
Haal na 2h van het vuur en verdeel over confituurpotten.
Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.