Geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella

Geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella

Status update over m’n eigen geteelde tomaten, want ik heb heel wat reacties en tips hierover gekregen van jullie! Ik vond het ten eerste al super leuk om zoiets in je eigen tuin te zien groeien, dagelijks ging ik minstens 4 a 5x piepen om te zien hoe ze het deden en uiteindelijk hebben we er toch zo’n 10 kunnen oogsten en van kunnen proeven. Wat een smaakbommetjes! Volgend jaar opnieuw en meer zou ik zeggen :-), ik ga nog groene vingers krijgen. Voor dit receptje van geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella, geen eigen geteelde tomaten daarvoor had ik er spijtig genoeg iets te weinig. Ondanks dat de eigen geteelde tomaten ontbraken, ontbrak dit receptje zeker niet aan smaak!

Geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella

Smaak is aanwezig en de simpelheid om het te maken is ook weer van de partij.
Terwijl de tomaten roosteren in de oven met al z’n smaakmakers, kan je ondertussen de aubergines rustig grillen en kruidig broodkruim maken voor een crunch toets.
Veel werk vraagt dit receptje dus zeker niet en is een heerlijk vegetarisch receptje of je kan hier nog makkelijk een stukje vlees of vis bij serveren.

Geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella

Geroosterde tomaten met aubergine en mozzarella

Ingrediënten (4 personen)

  • 700gr kerstomaten
  • 1el balsamicoazijn
  • 1tl suiker
  • 1tl oregano
  • 5 teentjes look
  • 3 aubergines
  • 130gr broodkruim of panko
  • enkele blaadjes basilicum + extra
  • 25gr Parmezaanse kaas (geraspt
  • 400gr mozzarella (of burrata)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de kerstomaten in een ovenschaal samen met 4 gekneusde teentjes look, oregano, suiker, balsamicoazijn, 3el olijfolie, peper en zout.
Rooster de tomaten ongeveer 30 a 40min tot ze mooi zacht zijn.

Ondertussen kan je het broodkruim roosteren in een pan.
Verhit daarvoor een pan met een ruime scheut olijfolie.
Bak hierin kort 1 teentje fijngehakte look (laat niet bruin worden).
Voeg dan de panko/broodkruim toe en bak mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Verhit een grillpan met een ruime scheut olijfolie.
Snij de aubergines in plakjes, wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de plakjes in de grillpan tot de aubergine mooi gaar en zacht is.
Je kan dit het best in porties bakken.
Laat de plakjes even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Als het broodkruim is afgekoeld, voeg de Parmezaanse kaas toe samen met enkele fijngehakte blaadjes basilicum. Meng even.

Haal de geroosterde tomaten uit de oven en serveer met de plakjes aubergine, het broodkruim en de mozzarella.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.