Tomatentaart

Tomatentaart

Ik had gehoopt om deze tomatentaart te maken met m’n eigen geteelde tomaten maar helaas daarvoor zijn ze nog iets te groen. Jaja, je leest het goed eigen geteelde tomaten! Na ons succes met de rabarber, hadden we zin in een nieuwe uitdaging en dat zijn tomaten. Of dit een even groot succes gaat zijn als de rabarber is momenteel nog een groot vraagteken. Nochtans de plant hangt vol met kleine groene tomaatjes, nu enkel nog rood worden. Super leuk om zoiets te zien groeien, bijna fascinerend zelfs. Dagelijks passeer ik er minstens 5x om te zien hoe ze het doen šŸ™‚ ,ja misschien krijg ik toch nog groene vingers, wie weet! Dus ik hoop heel hard dat ik binnenkort een receptje kan delen met jullie waarin ik mijn eigen geteelde tomaten heb verwerkt. En wie tips zou hebben, laat gerust weten!

Tomatentaart

Voor deze tomatentaart dus geen eigen geteelde tomaten maar dat maakt de smaak er echt niet minder op hoor. Met een subtiele toets van mosterd en honing, lekker krokant bladerdeeg, gebakken look, kruiden, warme geroosterde tomaten en het zoute van de feta . Een zomers toppertje is deze tomatentaart en een toppertje dat weinig werk en voorbereiding vraagt. Ideaal dus voor gewoon doordeweeks of serveer het bij een apero of tapasavond.

Tomatentaart

Tomatentaart

Ingrediƫnten

  • 1 rol bladerdeeg
  • Mix van tomaten (+/- 700gr)
  • 5 teentjes look
  • 1el zaadjesmosterd
  • 120gr feta
  • 1tl oregano
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • 1el honing
  • Olijfolie
  • 1 eigeel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de tomaten in dikke plakken, gebruik je kerstomaatjes halveer deze dan.Ā Plet de teentjes look.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop het bladerdeeg.
Wrijf de mosterd uit op het bladerdeeg, blijf ongeveer 5cm weg van de rand.
Verbrokkel hierover de helft van de feta en enkele blaadjes basilicum.
Verdeel dan hierover de tomaten (blijf steeds 5cm weg van de rand).
Verbrokkel hierover de resterende feta, oregano, de geplette teentjes look, enkele blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie.
Vouw voorzichtig de randen om (naar binnen) en wrijf de randen in met een beetje losgeklopt eigeel.
Bak de tomatentaart ongeveer 40min in de oven.
Haal uit de oven en laat 10min afkoelen.
Strooi 1el honing over de taart en serveer

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.