Andijviestamppot met gehaktballen

andijviestamppot-2

Een stoemp is eigenlijk echte winterkost maar voor mij mag zowel in de winter als zomer stamppot op tafel komen. Het is makkelijk om te maken en je kan volop variëren met ingrediënten.
Ik werk ook graag met seizoensgroenten, omdat het nu volop de tijd is van andijvie, heb ik er deze heerlijk stamppot van gemaakt.

andijviestamppot-2

Ingrediënten stoep/stamppot

  • 1kg aardappelen
  • 1/3 andijvie
  • 150gr jonge kaas (in blokjes)
  • zongedroogde tomaatjes (enkele partjes)
  • melk (scheutje)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten gehaktballen

  • 1kg gemengd gehakt
  • 1el graanmosterd
  • 1el ketjap (of chilisaus als je ze pikant wil maken)
  • Snuifje cayenne peper
  • 1el melk
  • 6el paneermeel
  • 200ml vleesbouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze gehaktballen

Meng het  gehakt met de mosterd, ketjap, melk, cayennepeper, paneermeel, peper en zout.
Rol gehaktballen van het mengsel. Of doe zoals mij, gebruik een ijsschepper.

Verhit een ruime pan met olie of boter.
Bak hierin even de gehaktballen goudbruin aan.

andijviestamppot-2

Giet nu de vleesbouillon in de pan en gaar de gehaktballen op een zacht vuurtje (ongeveer 20 a 25min).

Bereidingswijze andijviestamppot

Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

Terwijl de aardappelen koken, kan je de andijvie fijnsnijden, de zongedroogde tomaten versnijden en de kaas in kleine blokjes snijden.

Zodra de aardappelen gaar zijn, giet af en stamp tot een puree met een scheutje melk.
Voeg de fijngesneden andijvie, de kaasblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en meng dit goed.

Serveer de stoemp met de gehaktballen.

Smakelijk !!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.