Meloensalade met halloumi en prosciutto

Meloensalade met halloumi en prosciutto

Licht, simpel en snel klaar … zo zien onze gerechtjes de laatste weken eruit omwille van al dat zalige zomerse weer en bij momenten zelfs iets te warm. Te lang in de keuken staan is dan voor mij echt geen optie, ook al sta ik graag in m’n keuken bij meer dan 30 graden pas ik ook hoor :-).
Dus simpel, snel klaar en toch smaakvol is de criteria de laatste weken en het gebruik van veel seizoensgroenten en -fruit. En dat zomerfruit hoeft niet altijd in gebak te verdwijnen, je kan dit ook verwerken in een hartig gerechtje.
Zo maak ik vaak tijdens de zomermaanden gegrilde perziken of nectarines gevuld met bulgur, couscous of quinoa. Deze meloensalade met halloumi en prosciutto is daar ook een perfect voorbeeld van.
Meloen een typisch zomerfruit verwerkt in een pittige frisse salade samen met gebakken pakketjes van halloumi en prosciutto.

Meloensalade met halloumi en prosciutto

Deze meloensalade kan je serveren als lunch of avondmaal en waarom niet als hapje bij een zomere apéro- of tapasavond.

Meloensalade met halloumi en prosciutto

Meloensalade met halloumi en prosciutto

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 pakjes halloumi
  • 1 bokaal geroosterde paprika
  • 8 sneetjes prosciutto
  • 1 meloen (galia , cantaloupe of honingmeloen)
  • 1/2 rode peper
  • enkele blaadjes munt
  • 1,5el witte wijnazijn
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de meloensalade.
Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de meloen en snij in dunne plakjes.
Hak de rode peper en munt heel fijn.
Meng de plakjes meloen met de rode peper, munt, azijn en 1el olijfolie.
Bewaar koel.

Snij de halloumi zo dat je 8 plakjes hebt.
Verpak elk plakje halloumi in een sneetje prosciutto.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de verpakte plakjes halloumi tot de ham mooi goudbruin is en de kaas zacht is.
Serveer direct met de meloensalade en eventueel brood.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.