Licht, simpel en snel klaar … zo zien onze gerechtjes de laatste weken eruit omwille van al dat zalige zomerse weer en bij momenten zelfs iets te warm. Te lang in de keuken staan is dan voor mij echt geen optie, ook al sta ik graag in m’n keuken bij meer dan 30 graden pas ik ook hoor :-).
Dus simpel, snel klaar en toch smaakvol is de criteria de laatste weken en het gebruik van veel seizoensgroenten en -fruit. En dat zomerfruit hoeft niet altijd in gebak te verdwijnen, je kan dit ook verwerken in een hartig gerechtje.
Zo maak ik vaak tijdens de zomermaanden gegrilde perziken of nectarines gevuld met bulgur, couscous of quinoa. Deze meloensalade met halloumi en prosciutto is daar ook een perfect voorbeeld van.
Meloen een typisch zomerfruit verwerkt in een pittige frisse salade samen met gebakken pakketjes van halloumi en prosciutto.
Deze meloensalade kan je serveren als lunch of avondmaal en waarom niet als hapje bij een zomere apéro- of tapasavond.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 pakjes halloumi
- 1 bokaal geroosterde paprika
- 8 sneetjes prosciutto
- 1 meloen (galia , cantaloupe of honingmeloen)
- 1/2 rode peper
- enkele blaadjes munt
- 1,5el witte wijnazijn
- Olijfolie
Bereidingswijze
Begin met het maken van de meloensalade.
Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de meloen en snij in dunne plakjes.
Hak de rode peper en munt heel fijn.
Meng de plakjes meloen met de rode peper, munt, azijn en 1el olijfolie.
Bewaar koel.
Snij de halloumi zo dat je 8 plakjes hebt.
Verpak elk plakje halloumi in een sneetje prosciutto.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de verpakte plakjes halloumi tot de ham mooi goudbruin is en de kaas zacht is.
Serveer direct met de meloensalade en eventueel brood.
Smakelijk!