Zalmsaté met komkommersalade

Zalmsaté met komkommersalade

Juli is bijna voorbij en laten we eerlijk zijn wat een heerlijke zomer hebben we al gehad! Hopelijk geeft augustus ons net hetzelfde weer, want ik geraak dit niet beu hoor.Juli heeft ons zalige fietstochtjes gegeven, lekker ontspannen in het zonnetje op ons terras, samen met onze hond in het water spelen, gezellige apero momentjes en onze BBQ heeft nog nooit zo vaak aangestaan.
Een topmaand dus met ook heel veel zomerse receptjes en bij een zomers recept draait het rond simpel, licht  & snel klaar want je wilt echt niet met dit weer te lang in de keuken staan. Deze zalmsaté met komkommersalade is ook weer zo’n lekker zomers receptje dat snel klaar is, niet te zwaar en super smakelijk is! En je hoeft niet speciaal de BBQ aan te zetten om deze klaar te maken, je kan de satés ook makkelijk in een (grill)pan klaarmaken.

Zalmsaté met komkommersalade
Zalmsaté met komkommersalade

Ingrediënten zalmsaté (4 personen)

  • 75gr yoghurt
  • 1 teentje look
  • 1tl gerapste gember
  • 2tl garam masala
  • 1el fijngehakte koriander
  • 2el limoensap
  • 500gr zalmfilet
  • 2 rode uien
  • Peper en zout

Extra > satéstokjes

Ingrediënten komkommersalade

  • 1/2 komkommer
  • 125gr yoghurt
  • 1el fijngehakte koriander of peterselie
  • 1el fijngehakte munt
  • 1 sjalot of rode ui
  •  1el limoensap
  • cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

Voor de zalm :
Begin met het maken van de marinade. Daarvoor meng je de yoghurt, fijngehakte look, geraspte gember, garam masala, koriander, limoensap en peper en zout.
SNij de zalm in blokjes en meng voorzichtig met de marinade. Laat ongeveer 20min marineren in de koelkast.
*
Maak ondertussen de komkommersalade
Pel de sjalot of rode uit en hak fijn.
Verwijder de zaadjes van de komkommer en snij de komkommer in kleine blokjes
Meng de yoghurt met de fijngehakte koriander (of peterselie), munt, rode ui of rode ui en de komkommer.
Breng op smaak met het limoensap, cayennepeper en zout.
Eventueel kan je nog een eetlepel mayonaise toevoegen.
Zet koel.
*
Voor de satés, snij in de rode ui in plakjes.
Rijg de stukjes zalm afgewisseld met de plakjes ui aan de satéstokjes.
Grill de satés ongeveer 3 a 4 min per kant in een grillpan of op de BBQ. Vet de pan of grill van de BBQ eerst in met wat olie.

Serveer de zalmsaté met de komkommersalade en eventueel nog extra gebakken aardappeltjes.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.