Wafels met geroosterde aardbeien

Wafels met geroosterde aardbeien

Lang geleden dat ik m’n wafelijzer nog eens heb bovengehaald dus toen mijn oog er nog eens opviel, kreeg ik instant “goesting” in nog eens een lekkere wafel.
En deze wafels met geroosterde aardbeien zijn het resultaat, een heerlijk klassieke wafels met zomerse zoete aardbeien die ik voor het eerst heb geroosterd. Iets wat je zeker eens dient te proberen als je graag aardbeien eet, het is weer een andere & lekkere manier om ze te serveren.
Na het roosteren heb je lekkere zachte aardbeien en al het sap dat is vrijgekomen tijdens het roosteren gemengd met wat honing en vanille. Doe daarbij een krokante wafel en je hebt een heerlijk tussendoortje of waarom niet serveren als ontbijt of brunch? Wafels kunnen nu eenmaal bij elke gelegenheid wat mij betreft.

Wafels met geroosterde aardbeien

Geen klassiek wafelrecept, wel eentje op basis van speltmeel en maismeel.
Dat maismeel geeft een lekkere smaak en de nodige crunchiness.
Waar maismeel kopen? Wel ik heb het onlangs bij Albert Heijn gevonden, ook online bij Pit & Pit kan je het vinden of bij de natuurwinkel. Kan je het toch niet vinden, dan kan je natuurlijk ook vervangen door gewoon (spelt)meel.

Wafels met geroosterde aardbeien

Wafels met geroosterde aardbeien

Wafels met geroosterde aardbeien

Ingrediënten (+/- 14 wafels)

  • 120gr maismeel
  • 130gr speltmeel
  • 30gr maizena
  • 35gr rietsuiker (of gewone suiker)
  • 12gr bakpoeder
  • 250ml melk
  • 3 eieren
  • vanille essence
  • 4el gesmolten kokosolie of boter/margarine

Extra > ricotta of griekse yoghurt

Ingrediënten geroosterde aardbeien

  • 600gr aardbeien
  • 4el honing
  • vanille essence

Bereidingswijze

Begin met de geroosterde aardbeien.
Verwijder de hoedjes van de aardbeien en leg de aardbeien in een ovenschaal. Je hoeft de aardbeien niet te halveren.
Giet hierover de honing en een beetje vanille essence. Meng voorzichtig en rooster de aardbeien ongeveer 25min in de oven.
*
Ondertussen kan je het deeg maken van de wafels.
Klop de eieren los met de melk, een scheutje vanille essence en gesmolten kokosolie of boter.
Voeg hierbij het maismeel, speltmeel, suiker, bakpoeder en maizena. Meng goed.
Het is normaal dat dit een stevig deeg is.
Verhit je wafelijzer en vet in met een beetje olie.
Schep met behulp van een ijsschep wat deeg in het wafelijzer.
Bak de wafels mooi goudbruin. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
*
Serveer de wafels met de geroosterde aardbeien en het vrijgekomen sap en eventueel wat ricotta of griekse yoghurt.

Smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.