Cake met blauwe bessen en witte chocolade

Cake met blauwe bessen en witte chocolade

Ziet ie er niet heerlijk uit?
Wel en zo proeft deze cake met blauwe bessen en witte chocolade ook!
Geen droge smaakloze cake maar wel een lekkere smeuïge cake met 2 geheime ingredienten. Het eerste “secret ingrediënt” kan je al uit de titel halen namelijk witte chocolade. En dan heb je nog zure room dat mee in het deeg gaat. Beide gaan zorgen voor een heerlijk smeuïge cake en is perfect in combinatie met de blauwe bessen die tijdens het bakken zullen open ploffen.

Cake met blauwe bessen en witte chocolade

En ik maakte de cake nog dat tikkeltje lekkerder door hem af te werken met een simpele topping van roomkaas en een zelfgemaakte blauwe bessen siroop.
En weet je van zo’n simpele cake word ik nu eens gelukkig, heel gelukkig!
Hij ziet er niet enkel goed uit, hij proeft ook goddelijk. Doe daarbij een tas koffie of thee, een stukje van deze cake (of 2 stukken 😉 ) en een plekje op m’n terras en dat is GE-NIE-TEN!

Cake met blauwe bessen en witte chocolade

Cake met blauwe bessen en witte chocolade

Ingrediënten cake

  • 100gr witte chocolade
  • 100gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 150gr suiker
  • 2 eieren
  • 200gr zelfrijzende bloem
  • 125gr zure room
  • 100gr blauwe bessen
  • vanille essence

Ingrediënten topping

  • 250gr blauwe bessen
  • 50gr suiker
  • snuifje kaneel
  • 300gr roomkaas
  • 50gr poedersuiker
  • vanille essence

Extra > cakevorm + extra blauwe bessen om af te werken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en beleg met bakpapier.
*
Smelt op een zacht vuurtje de witte chocolade.
Eenmaal  gesmolten, haal van het vuur en laat even afkoelen.
*
Doe de boter en 150gr suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je die hebt) en klop luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
Voeg hierbij de gesmolten chocolade, vanille essence en zure room toe. Mix terug goed.
Doe op het laatste de bloem bij het deeg en mix tot een mooi glad deeg.
Schep 1/3 van het deeg in de cakevorm, gevolgd door de helft van blauwe bessen, schep hierop terug 1/3 van het deeg, de overige helft van de blauwe bessen en het overige deeg.
Bak de cake ongeveer 60 a 70min in de oven tot hij gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
*
Ondertussen kan je de toppings maken.
Voor de siroop van blauwe bessen :
Doe de blauwe bessen, 50gr suiker, snuifje kaneel en 3el water in een kookpotje.
Laat zachtjes sudderen tot de bessen opengesprongen zijn.Roer regelmatig
Haal dan door een zef en van het vocht op. Laat het sap volledig afkoelen.
*
Voor de roomkaas topping :
Klop de roomkaas los met de poedersuiker en vanille essence
*
Als de cake volledig is afgekoeld, haal uit de vorm.
Smeer de bovenkant in met de roomkaas topping en versier eventueel met nog wat blauwe bessen.
Serveer de cake samen met het siroopje van blauwe bessen.

Smullen !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.