Sticky Chicken Wings

Sticky chicken wings

Deze “sticky Chicken wings” moet je gewoon de volgende keer als je de BBQ aansteekt klaarmaken. Lekker makkelijk om te maken, met de nodige pit en stickiness!
Die stickiness komt door de kersenconfituur en het vleugje honing in de marinade.
De kersenconfituur zorgt niet enkel voor de nodige zoetigheid, ook voor een frisse toets in de marinade.

Sticky chicken wings

Ik gebruikte kippenvleugeltje voor dit recept, maar natuurlijk kan je ook een ander stukje kip (drumsticks, of kipfilet) of gevogelte gebruiken. Kippenvleugeltjes vind ik perfect passen voor een BBQ apéro (of BBQ tapa), iets wat ik de afgelopen weken al een paar keer heb georganiseerd en wat ik persoonlijk veel leuker en gezelliger vind dan zo’n “vol vlees overgoten traditionele BBQ”.
Nee, geef mij maar allemaal kleine mini BBQ gerechtjes om te delen zoals deze “sticky Chicken wings” met daarbij bijvoorbeeld gegrilde asperges & burrata en een pizza van de BBQ met gandaham, ricotta en granaatappelpitten. Doe daarbij een zomers drankje, een limonade van blauwe bessen bijvoorbeeld … ja dat is GE-NIE-TEN!

Sticky chicken wings

Sticky chicken wings

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 chicken wings / kippenvleugeltjes (ofwel drumsticks)
  • 1 (kleine) ui
  • 1 groene peper/ jalapeno
  • 240gr kersenconfituur
  • 1 limoen (sap)
  • Peper en zout
  • Olijfolie/ boter

Bereidingswijze

Hak de ui en de groene peper fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie of klontje boter.
Fruit hierin de ui mooi glazig.
Voeg de fijngehakte peper toe en laat nog een minuutje meebakken.
Schep de ui en peper in een blender (of foodprocessor) samen met de confituur en het sap van de limoen.
Mix glad, giet dit mengsel terug in het stoofpotje en breng aan de kook.
Laat nog even zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet opzij (dit kan je dus makkelijk op voorhand al doen).

Verhit de BBQ of een grillpan.
Bak de kip alvast 15min op een zacht vuurtje.
Schep dan in een kom en smeer de kip in met de marinade (hou zeker nog wat marinade op overschot).
Bak de kip nog eens minstens 15 a 20min tot ze mooi gaar, goudenbruin en sticky is.
Smeer op het laatste de kip nog eens in met de marinade en laat nog kort bakken.
Serveer direct

Smakelijk

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.