Taco met visballetjes en mango

Taco met visballetjes en mango

Tegen taco’s zeg ik nooit nee.
Taco’s op tafel is altijd een klein Mexicaans feestje.
Winter, lente, zomer … ze smaken altijd en bij iedereen, groot en klein.
Op m’n blog vind je al enkele receptjes voor dit typisch Mexicaans gerecht
en ik voeg er met veel plezier nog eentje bij taco met visballetjes en mango.
Lekker, fris, een beetje zomers en heel makkelijk om te maken.
Perfect dus voor op een gewone doordeweekse dag!

Taco met visballetjes en mango

Voor de visballetjes kan je eender welke witte vis gebruiken.
Ik gebruikte hiervoor schelvis maar dit kan even goed met kabeljauw (iets duurder natuurlijk) of pangasiusfilet.
Gewoon doen wat jij lekker vindt en daar draait koken nu eenmaal om.

Taco met visballetjes en mango

Taco met visballetjes en mango

Taco met visballetjes en mango

Ingrediënten visballetjes

  • 500gr witte vis (naar keuze)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1 ei
  • 1tl komijn poeder
  • zeste van halve limoen (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olie
  • Optioneel > enkele blaadjes koriander of peterselie (fijngehakt)

Ingrediënten taco

  • 1 mango
  •  1/2 rode ui
  • 1/2tl komijn poeder
  • 120gr yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • zeste van halve limoen (fijngehakt)
  • Optioneel : 1/2 rode peper (fijngehakt)
  • Zout
  • Taco schelpen of tortilla’s

Bereidingswijze

Begin met maken van de visballetjes.
Snij de vis in grove stukken en doe in een blender/foodprocessor.
Blend tot kleine stukjes – textuur van gehakt.
Meng fijngehakte vis met het ei, fijngehakte look, komijn poeder, zeste van een halve limoen,
peper en zout (en eventueel fijngehakte koriander of peterselie).
Rol balletjes van het mengsel en laat ongeveeer 15min opstijven in de koelkast.
*
Ondertussen kan je de mango schilen en in fijne sneetje snijden.
Snij ook de rode ui fijn en hak eventueel de rode peper ook fijn.
Meng de mango met rode ui en fijngehakte peper.
*
Voor het sausje, meng de yoghurt met de mayonaise, zeste van limoen, komijnpoeder en een snuifje zout.
*
Verhit een pan met een scheut olie.
Bak de visballetjes mooi goudbruin in de pan ongeveer 3 a 4min per kant.
Verwarm ondertussen kort de taco schelpen of de tortilla’s.
Serveer met de visballetjes, de salade van mango en het yoghurtsausje.

Smakelijk

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.