Chocolademousse met avocado, ofwel een iets “gezondere” en voedzame chocomousse dan wat we gewoon zijn. Geen suiker, geen room, geen chocolade, geen eieren … wel avocado, cacao, maple syrup en kokosmelk. That’s it!
Als je een echte avocado “lover” bent, dan moet je dit toetje echt geprobeerd hebben.
Het houdt dus zeker niet op bij guacamole wat betreft avocado’s 😉
Het maken van deze “healthy’ chocolademousse kan ik het best omschrijven als poepsimpel, alles in een blender of foodprocessor en mixen maar.
En weer That’s it!
Vergelijk deze “gezonde” chocomousse vooral niet met een gewone chocomousse,
de smaak is helemaal anders maar wel heel lekker wat mij betreft.
En een ideaal voedzaam tussendoortje en heerlijk met nog wat extra frambozen en/of blauwe bessen. Proeven bij het maken is de boodschap, voeg naar eigen smaak nog wat honing/maple syrup en/of kokosmelk toe. En ben je net zoals mij een pindakaas “addict” voeg dan naar hartelust nog wat pindakaas toe.
Ingrediënten (+/- 4 personen)
- 3 avocados
- 80ml maple syrup
- 60ml kokosmelk
- 25gr cacaopoeder
- vanille essence
- snuifje zout
- Optioneel > 1el pindakaas en/of honing naar smaak
- Extra : bessen
Bereidingswijze
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender/foodprocessor.
Voeg de maple syrup, kokosmelk, cacaopoeder, vanille essence en een snuifje zout toe.
Mix tot een gladde romige mousse.
Proef alvast even van de mousse en breng eventueel nog extra op smaak met pindakaas en/of honing.
Verdeel de mousse over 4 potjes en zet ongeveer 30min in de koelkast.
Vlak voor het serveren kan je de mousse nog afwerken met bessen.
Smakelijk!