Bloemkoolsoep

bloemkoolsoep

Weet je waar ik echt van kan genieten tijdens mijn lunchpauze … van een heerlijk tasje warme soep. Ook al is de lente begonnen, soep blijft voor mij de ideale lunch. Het is voor mij ook de ideale manier om mijn dagelijkse portie groentjes binnen te krijgen. En omdat bloemkool momenteel op haar best is, heb ik er een heerlijk gezond soepje van gemaakt.

bloemkoolsoep

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 2 teentjes look
  • 2l kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Pel de ui en snij grof.
Was prei en gebruik enkel het preiwit. Snij ook grof.
Was de bloemkool en verdeel in roosjes.
Pel de look en kneus de teentjes.
Schil de aardappel en snij in grove blokjes.

Verhit een ruime kookpot met een scheutje olijfolie.
Fruit hierin de ui aan. Roer regelmatig
Voeg na enkele minuten de de stukjes prei toe. Laat even meebakken.
Doe nu ook de bloemkoolstukjes in de kookpot samen met de blokjes aardappel en gekneusde teentjes look. Laat even meebakken maar roer regelmatig.
Doe het takje tijm en de laurierblaadjes ook in de kookpot en overgiet met de kippenbouillon.
Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 40min zachtjes sudderen.

Vis het takje tijm en laurierblaadjes uit de pot, en mix de soep glad.
Breng de soep nog even aan de kook.

Serveer de soep met een stukje brood of snij een lente-uitje fijn en rasp een beetje cheddar kaas en werk hiermee de soep af.

Smakelijk !!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.