Pasta, tonijn en een heerlijk simpel tomatensausje … wat moet je nu nog meer hebben op een doordeweekse dag?
Met een pastatje doe je nooit iets verkeerd, het gaat nooit vervelen en de variaties zijn eindeloos! En weet je wat vaak de lekkerste receptjes oplevert! Beginnen met totaal geen idee, geen idee welke kant je op wil gaan, geen idee wat er uiteindelijk op je bord gaat komen, gewoon met de ingrediënten spelen die in je ijskast en voorraadkast ligt. En zo is dit receptje van pasta met tonijn, tomaat en geroosterde paprika er gekomen! Heerlijke combi en smaakcombinatie!
Deze manier van koken is iets wat ik meer moet doen, gewoon iets maken met wat ik in huis heb, zo geraakt die uitpuilende voorraadkast ook eens wat leger en misschien wat opgeruimder.
Ingrediënten (4 personen)
- 3 rode paprika’s
- 400gr tonijn (uit blik)
- 400gr kerstomaatjes (gehalveerd)
- 500gr pasta
- 500ml passata
- 2el tomatenpuree
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 1tl gedroogde tijm
- 1kl suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en leg in een ovenschaal met de velkant naar boven.
Rooster de paprika’s ongeveer 25min.
*
Breng alvast water aan de kook voor de pasta.
*
Ondertussen, verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig, roer regelmatig en laat niet bruin bakken.
Voeg dan de fijngehakte look en tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
Voeg de passata, gehalveerde kerstomaatjes,suiker, tijm, peper en zout toe.
Laat 10min zachtjes sudderen.
*
Kook ondertussen de pasta al dente.
Haal de geroosterde paprika uit de oven, verwijder de vel, snij in stukjes
en voeg toe aan de saus samen met de gekookt pasta en de tonijn.
Meng goed en serveer direct!
Smakelijk!