Deze kabeljauw met Ganda Ham en pesto is een leuke mix van Mediterraanse en Vlaamse invloeden. Vis en gedroogde ham een perfect huwelijk als je het mij vraagt.
Het zoute van de Ganda Ham, die ik in dit recept heb gebruikt, geeft de kabeljauw een heerlijke smaak. En dit gerechtje ziet er misschien redelijk “chique” uit, de bereiding is heel normaal en heel simpel. Dus ideaal voor een gewone doordeweekse dag of voor een etentje met vrienden en/of familie.
Voor mijn gerechten kies ik echter veel liever voor producten “die lekker van bij ons zijn”.
Daarom gebruikte ik in dit gerechtje Ganda Ham, één van de bekendste streekproducten van Gent.
Ganda Ham is een 100% puur product en bevat geen smaak- of kleurstoffen,
gluten, allergenen of bewaarmiddelen. En dat proef je!
Ingrediënten kabeljauw ( 4 personen)
- 4 stukjes kabeljauwfilet
- 4el pesto (zie recept zelfgemaakte pesto)
- 12 sneetjes Ganda Ham
- 2 courgettes (in blokjes)
- 3 rode paprika’s (in plakjes)
- +/- 15 kerstomaatjes (gehalveerd)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 1 ui (in blokjes)
- 1 citroen (sap)
- 4el olijfolie
- 2el balsamicoazijn
- enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
- Peper en zout
- Optioneel > couscous of gebakken aardappelpartjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de fijngehakte look met het sap van de citroen, 4el olijfolie en de fijngehakte basilicum.
Doe de blokjes courgette in een ovenschaal samen met de plakjes paprika, gehalveerde kerstomaatjes en de ui.
Overgiet met de marinade van citroen, olijfolie, look en basilicum.
Bak alvast 20min in de oven.
Kruid ondertussen de visfilets met peper en zout
Smeer elk stukje vis in met een eetlepel pesto en verpak in 3 plakjes Ganda Ham.
Na 20min bakken, hussel je de groentjes even door elkaar en leg de vis bovenop de groenten.
Bak nog eens 15min of tot de vis gaar is.
Haal uit de oven en serveer direct met eventueel couscous of gebakken aardappelpartjes
Smakelijk!