Als ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje … deze wentelteefjes met rabarber smaken gewoon bij elke gelegenheid! En vind je niet dat de lente echt van dit gerechtje afspat?
De kleur alleen al, maar ook door de rabarber.
Rabarber is net zoals aardbeien en asperges iets typisch dat de lente symboliseert!
Rabarber roept toch ook altijd wat nostalgie op.
Ik denk dan meteen aan de rabarbermoes met sinaasappel waarvan ik al sinds kleins af, dol op ben. En nu nog altijd!
Heerlijk met “nieuwe patatjes” en kip! Ik weet nu al wat ik komende week op het menu ga zetten. Rabarber is echter meer dan rabarbermoes of de rauwe versie al dippend in de suiker. Met deze lentegroente, ja rabarber is een groente, kan je ook hemelse cakes of taarten bakken of serveren bij deze luchtige wentelteefjes.
In deze versie wordt de rabarber eerst gepocheerd in suikerwater.
En wie dol is op rozenbottelthee kan eventueel een zakje in het suikerwater
hangen terwijl de rababer gegaard wordt. De thee zorgt niet enkel voor de mooi roze kleur. Rozenbottel en rabarber zijn als het ware match mades in heaven!
Geen traditionele wentelteefjes, de melk wordt vervangen door kokosmelk.
Geen fan van kokos, gebruik dan gewone melk. En om nog wat extra smaak en punch te geven is er de amandelessence, kaneel en kardemom.
Ingrediënten rabarber
- 120ml water
- 50gr suiker
- 4 takken rabarber
- Optioneel : 2 zakjes rozenbottelthee
Ingrediënten wentelteefjes (4 personen)
- 2 eieren
- 180ml kokosmelk
- amandelessence
- snuifje kardemompoeder (optioneel)
- handvol amandelschilfers
- snuifje kaneel
- snuifje zout
- enkele dikke sneden brood (best van een paar dagen oud)
- Olie/boter
Bereidingswijze
Voor de rabarber.
Snij de rabarber in stukjes van +/- 5cm.
Doe het water en suiker in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
Roer af en toe zodat de suiker kan smelten.
Eenmaal gesmolten, kan je eventueel de zakjes thee in het suikerwater leggen en 5min laten trekken.
Voeg dan de rabarber toe en laat 10min zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.
Ondertussen kan je de wentelteefjes bakken.
Kluts de eieren los met de kokosmelk.
Voeg de amandelessence, kardemom, kaneel en snuifje zout toe.
Roer nog even los.
Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.
Laat een snee brood even weken in het mengsel en leg dan in de pan,
strooi een beetje amandelschilfers op het stuk brood en bak mooi goudbruin aan beide kanten.
Doe hetzelfde met de rest van het brood.
Serveer de wentelteefjes met de rabarber.
Smakelijk!
Rabarber roept zeker herinneringen op! Vol van smaak en toch verfrissend. Lijkt me lekker op een luie zondag ochtend 🙂