Financiers met aardbeien

Financiers met aardbeien

Het makkelijkste cakeje ter wereld… Financiers!
En omdat het lente is en het aardbeienseizoen begonnen is … financiers met aardbeien.Samengevat … HEMELS!
En het smaakt des te beter aangezien je er amper iets voor hoeft te doen.
Financiers zijn afkomstig uit Frankrijk en bij het maken van deze hemelse cakejes komt geen mixer of keukenrobot aan te pas.
Een kookpotje, mengkom, spatel en een bakvorm … That’s it!
Jawel… bakken kan echt heel makkelijk zijn

Financiers met aardbeien

Maar wat maakt een financiers nu zo speciaal of anders dan een gewoon cakeje?
Het zit hem allemaal in de boter. Soms moet je voor een recept boter laten smelten, eenmaal gesmolten haal je het van het vuur en voeg je het toe aan het deeg. Bij een financier laat je de boter nog iets langer op het vuur staan, niet te hard want je wilt geen verbrande boter, maar op een zacht vuurtje tot de boter naar hazelnoten (ook wel beurre noisette genaamd) begint te ruiken en dat is het typische aan een financier. Daardoor onderscheidt het zich van de rest.

Financiers met aardbeien

Ik maakte financiers met aardbeien maar je zou ook frambozen kunnen toevoegen. In het verleden maakte ik ook een versie met blauwe bessen een kaneel.

Financiers met aardbeien

Ingrediënten (+/- 6 a 8 cakejes)

  • 115gr boter
  • 90gr patisseriebloem
  • 1/2tl bakpoeder
  • 130gr amandelmeel/poeder
  • 190gr poedersuiker
  • 5 eiwitten
  • vanille essence
  • amandel essence
  • handvol aardbeien
  • handvol amandelschaafsel
  • extra > cupcake/muffin bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in.

Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij in plakjes.

Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat lichtjes bruin worden tot de boter
een hazelnootachtige geur begint af te geven.
Haal dan van het vuur.
Doe de patisseriebloem, bakpoeder, amandelmeel, poedersuiker, eiwitten, gesmolen boter,
scheutje vanille essence en amandel essence in een mengkom.
Meng tot een mooi glad stevig deeg.
Gewoon mengen is genoeg, je hoeft dit niet te mixen.
Verdeel het deeg over de bakvormpjes en leg bovenop enkele plakjes aardbeien (duw iets aan)
en strooi over elk cakeje een beetje amandelschaafsel.
Bak de cakejes ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.