Flensjes met asperges en kalkoen

Flensjes met asperges en kalkoen

Et Voila, het eerste receptje met asperges is een feit … flensjes met asperges en kalkoen. Dit is toch de lente op je bord!
Een lente die we dik verdiend hebben na al die koude, tijd voor zon,
fietstochtjes, de eerste aardbeien en asperges.
Iets waar ik zo hard naar heb uitgekeken en ik denk dat ik niet de enige was.

Flensjes met asperges en kalkoen

Sinds de eerste “lekkere” aardbeien (niet die gigantische die eruit zien als aardbeien maar die gewoon naar niets smaken) en de asperges terug in de rekken lagen, heb ik er mij volledig opgesmeten. Tja, dat krijg je als je nood hebt aan lente en die winterse kost een beetje heel hard beu bent.
Wat wil zeggen dat de komende weken heel wat gerechtjes met aardbeien en asperges
de revue zullen passeren. En deze flensjes met asperges en kalkoen zijn de eerste … zo lekker en zo simpel om te maken.
Asperges hoeven voor mij niet te veel opsmuk, gewoon puur zijn het lekkerst.
Lichte flensjes met daartussen een sneetje kalkoen en kaas. Na het vullen en opvouwen, gaan de flensjes nog even terug de pan in zodat de kaas kan smelten.
HEAVEN!

Flensjes met asperges en kalkoen

Ingrediënten (4 personen)

  • 75gr bloem
  • 1 ei
  • 160ml melk
  • 80ml light room
  • 4 sneetjes kalkoenfilet
  • mix van witte en groene asperges
  • 100gr gruyère of emmentaler (geraspt)
  • Zout
  • Olijfolie / boter

Bereidingswijze

Breng een ruime kookpot met water aan de kook.
Breek de harde achterste van de asperges af.
Schil de witte asperges.
Doe eerst de witte asperges in de kookpot, deze hebben iets langer nodig  dan de groene.
Als de witte bijna gaar zijn, voeg de groene toe (deze hebben ongeveer 3 a 5min nodig – afhankelijk van de dikte)
GIet de asperges af en spoel met koud water.
Zet opzij en laat uitlekken en afkoelen.

Doe de bloem, ei, melk en room in een mengkom.
Meng of mix tot een mooi glad beslag.
Verhit een pan met een scheut olijfolie of boter en bak hierin dunne flensjes.

Als de flensjes gebakken zijn, beleg deze dan met een plakje kalkoenfilet, enkele asperges en strooi hierover wat geraspte kaas.
Plooi de flensjes dicht en leg nog even terug in de warm pan (voeg nog een beetje olie toe) en laat nog even kort opwarmen zodat de kaas kan smelten.

Serveer direct!

Flensjes met asperges en kalkoen

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.