Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto

Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto

Deze heerlijk simpele pizza met zalm, kruidenkaas en petserseliepesto
is het ideale gerecht om de week af te sluiten.
En met Pasen dat in zicht is, kan dit ook een perfect gerechtje zijn voor op de Paasbrunch. Werk heb je er echt niet aan, buiten het deeg uit rollen,
kerstomaatjes snijden, pizza beleggen en de pesto mixen.
Dat noem ik dus echt geen werk!

Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto

Ja, ik gebruik voor deze pizza een pak pizzadeeg, geen zelfgemaakt deeg.
Wablieft? Waarom hier werk insteken als je in de winkel, lekker voorgemaakt deeg kan vinden? Heb je nu echt “zeeën van tijd”, dan kan je opteren om zelf aan het werk te gaan.
Maar het blijft toch altijd een gedoe en een werkje van kneden en rusten.
Dat is “too much” voor mij”.
Dus knijp maar even een oogje toe (niemand gaat het je kwalijk nemen)
en breng gewoon een pak van de winkel mee.
Wil je trouwens ietwat de gezonde weg opgaan, bij Albert Heijn kan je nu
pizzabodems vinden gemaakt van pompoen of bloemkool.
Vooral die met pompoen vind ik persoonlijk een toppertje!

Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto
Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto
Pizza met zalm, kruidenkaas en peterseliepesto

Ingrediënten pizza (1 stuk)

  • 1 pak pizzadeeg
  • 5 plakjes gerookte zalm
  • +/- 75gr kruidenkaas (ik gebruikte Boursin sjalot en bieslook)
  • +/- 10 kerstomaatjes
  • rucola
  • Olijfolie

Ingrediënten peterseliepesto

  • 60gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 60gr peterselie
  • 30gr Parmezaanse kaas
  • 1/2 teentje look
  • 150ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel > citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200graden.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Wrijf de pizza in met een beetje olijfolie.
Verkruimel hierover de kruidenkaas.
Halveer de kerstomaatjes en verdeel over de pizza.
Bak de pizza ongeveer 15 a 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Ondertussen kan je de peterseliepesto maken.
Doe de pijnboompitten, peterselie, kaas, look en olijfolie in een blender en mix tot een gladde saus.
Breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Haal de pizza uit de oven.
Scheur de zalm in stukjes en verdeel over de pizza.
Verdeel ook een beetje van de pesto over de pizza en werk af met rucola.

Smakelijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.