Het oma-food bij uitstek (vind ik toch) … pudding!
Een echte klassieker, maar geef toe, die klassieker blijft gewoon goed.
Het lekkerste is eigenlijk gewoon wat er nog in de pot overblijft,
de pot “uitlekken” zoals wij het op z’n Kempisch zouden zeggen.
Ook afgekoeld gaat pudding met veel plezier binnen en met de nodige “toppings” … kriekjes, koekjes, hagelslag, bruine suiker … Oh yum, ik krijg het water nu echt de mond terwijl ik al die toppings aan het uittypen ben ☺
Waar ik ook het water van in de mond krijg, is van deze butterscotch pudding die ik overlaatst heb gemaakt, als leuke afwisseling op de traditionele vanille of chocolade versie. Butterscotch ken je misschien beter in de vorm van saus, afkomstig uit Schotland,die heel veel weg heeft van karamel. Een butterscotch saus is echter iets rijkelijker en zachter door het gebruik van bruine suiker, room en boter.
Beide ingredienten zijn dan ook gebruikt om deze heerlijk pudding klaar te maken.
En weet je wat ik nu echt zo leuk vindt aan deze butterscotch pudding,
naast het feit dat hij overheerlijk is, dat je slechts 6 ingredienten nodig hebt.
Zes ingredienten die je normaal altijd in huis hebt of die je snel in de winkel kan halen.
Ingrediënten crêpes (5 a 6 personen)
- 150gr kandijsuiker
- 3el maizena
- 480ml melk
- 120ml room
- 70gr boter
- vanille essence
- Extra om te serveren > opgeklopte room + grof gehakte pecannoten
Bereidingswijze
Doe de suiker, maizena, melk, room en vanille essence in een kookpot. Roer even los.
Breng zachtjes aan de kook en blijf roeren terwijl tot de pudding begint in te dikken.
Haal dan van het vuur en voeg de boter toe.
Roer goed tot de boter gesmolten is.
Verdeel de pudding over de potjes.
Leg een stukje plasticfolie bovenop de pudding.
Dit zal voorkomen dat er een dikke vel bovenop de pudding komt.
Laat afkoelen.
Serveer de pudding koud of lauw met een toefje opgeklopte room en grof gehakte pecannoten.
Smakelijk!