Iedereen kent ondertussen wel hasselback aardappelen, een aardappel die er uitziet als een soort van waaiertje door de fijne insneden en die royaal wordt ingewreven met boter. Daarna wordt ie gebakken in de oven. HEER-LIJk gewoon.
En nu heb je ook hasselback peren in een dessert versie weliswaar en met een amandelcrumble bovenop. Een dessertje of tussendoortje dat je zo gezond of ongezond kan maken zoals je zelf wenst.
Net als bij de aardappel versie, krijgen de peren ook fijne insneden en wordt ze ingewreven met gesmolten boter.
Je zou de boter ook kunnen vervangen door kokosolie voor een iets gezondere versie.
De peren worden nog extra op smaak gebracht door een mengeling van suiker, kaneel en kardemom (die laatste kan je altijd weglaten) en een crunchy amandelcrumble.
Bij het serveren kan je hierbij een bolletje vanille-ijs serveren of wat Griekse yoghurt.
Deze hasselback peren zijn echt het ideale lichte en makkelijk te maken dessertje of waarom niet als tussendoortje.
Je ziet wat je met een aardappel kan, kan je ook met een peer.
Of vervang de peer door appel, dat kan ook een toppertje geven!
Ingrediënten hasselback peren
- 4 peren
- 1tl kaneel
- 1tl gemberpoeder
- 1el rietsuiker
- 3el boter (gesmolten)*
*je kan de boter ook vervangen door gesmolten kokosolie
Extra > bakplaat met bakpapier
Ingrediënten amandelcrumble
- 95gr amandelmeel
- 3el rietsuiker
- 60gr boter
- 1/2tl kaneel
- snuifje zout
Bereidingswijze
Begin met de peren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de peren en snij het klokhuis weg.
Leg de peren op een beklede bakplaat. (met het opgesneden vlak naar onderen op het bakpapier)
Snij kleine inkepingen in de peer, steeds vlak naast elkaar maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Wrijf de peren in met boter, zorg dat je nog wat boter overhoudt.
Meng het kaneel met het gemberpoeder en rietsuiker en strooi over de peren.
Zorg dat je nog een beetje van die mengsel over hebt.
Bak de peren 20min in de oven.
*
Na 20min wrijf je ze opnieuw in met wat boter en de rest van het mengsel van kaneel, gember en suiker.
Bak nog eens 10min.
*
Terwijl kan je de ingrediënten van de crumble mengen.
Haal de peren uit de oven, verspreidt hierover de crumble en pak nog eens 10min.
Haal uit de oven en serveer direct (eventueel met wat vanilleijs of yoghurt)
Smakelijk!