Hasselback peren met amandelcrumble

Hasselback peren met amandelcrumble

Iedereen kent ondertussen wel hasselback aardappelen, een aardappel die er uitziet als een soort van waaiertje door de fijne insneden en die royaal wordt ingewreven met boter. Daarna wordt ie gebakken in de oven. HEER-LIJk gewoon.
En nu heb je ook hasselback peren in een dessert versie weliswaar en met een amandelcrumble bovenop. Een dessertje of tussendoortje dat je zo gezond of ongezond kan maken zoals je zelf wenst.

Hasselback peren met amandelcrumble

Net als bij de aardappel versie, krijgen de peren ook fijne insneden en wordt ze ingewreven met gesmolten boter.
Je zou de boter ook kunnen vervangen door kokosolie voor een iets gezondere versie.
De peren worden nog extra op smaak gebracht door een mengeling van suiker, kaneel en kardemom (die laatste kan je altijd weglaten) en een crunchy amandelcrumble.
Bij het serveren kan je hierbij een bolletje vanille-ijs serveren of wat Griekse yoghurt.
Deze hasselback peren zijn echt het ideale lichte en makkelijk te maken dessertje of waarom niet als tussendoortje.

Hasselback peren met amandelcrumble

Je ziet wat je met een aardappel kan, kan je ook met een peer.
Of vervang de peer door appel, dat kan ook een toppertje geven!

Hasselback peren met amandelcrumble

Ingrediënten hasselback peren

  • 4 peren
  • 1tl kaneel
  • 1tl gemberpoeder
  • 1el rietsuiker
  • 3el boter (gesmolten)*

*je kan de boter ook vervangen door gesmolten kokosolie

Extra > bakplaat met bakpapier

Ingrediënten amandelcrumble

  • 95gr amandelmeel
  • 3el rietsuiker
  • 60gr boter
  • 1/2tl kaneel
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Begin met de peren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de peren en snij het klokhuis weg.
Leg de peren op een beklede bakplaat. (met het opgesneden vlak naar onderen op het bakpapier)
Snij kleine inkepingen in de peer, steeds vlak naast elkaar maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Wrijf de peren in met boter, zorg dat je nog wat boter overhoudt.

Hasselback peren met amandelcrumble

Meng het kaneel met het gemberpoeder en rietsuiker en strooi over de peren.
Zorg dat je nog een beetje van die mengsel over hebt.
Bak de peren 20min in de oven.
*
Na 20min wrijf je ze opnieuw in met wat boter en de rest van het mengsel van kaneel, gember en suiker.
Bak nog eens 10min.
*
Terwijl kan je de ingrediënten van de crumble mengen.
Haal de peren uit de oven, verspreidt hierover de crumble en pak nog eens 10min.

Hasselback peren met amandelcrumble

Haal uit de oven en serveer direct (eventueel met wat vanilleijs of yoghurt)

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.