Bye Bye Sinterklaas en nu volle focus op de feestdagen. Tijd om de kerstboom terug boven te halen samen met de lichtjes, slingers, kerstballen … zo gezellig!
Als het enkel van mij zou afhangen (serieuze kerstfreak) dan leefden we al een maand in de Kerst vibes … Maar van de boyfriend moest er gewacht worden tot de heilige man het land uit was! Dus nu los gaan met die decoratie en de glitters en misschien ook al even nadenken wat er op tafel zal komen met Kerstmis of Nieuwjaar.
Fondue? Gourmet? Traiteur?
Of zelf achter de kookpotten kruipen om een zelfgemaakt feestelijk maaltje op tafel te toveren? Dat laatste is volledig op mij van toepassing, of wat had je anders gedacht!
En natuurlijk hou ik er van om jullie wat inspiratie te geven voor wie ook graag zelf achter de kookpotten kruipt. Er staan al een heleboel “kerst approved” receptjes op de blog en ik doe er met veel plezier nog eentje bij.
Geen traditioneel receptje à la kalkoen wel eentje met Oosterse toetsen.
Ingrediënten eend
- 4 eendenborsten
- 50ml sojasaus
- 75gr honing
- Boter/ olie
Ingrediënten gewokte groenten & noedels
- 100gr spinazie
- 100gr boerenkool
- 1 prei
- 4 lente-uitjes
- 300gr groene boontjes
- 300gr sojascheuten
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 40ml sojasaus
- 350gr noedels
- Olie
Bereidingswijze
Begin met de eend en de marinade.
Snij enkele inkepingen in de vetrand en leg in een schaal.
Meng de sojasaus en honing en giet over de eend. Laat minstens 1h of langer marineren.
Hak de de spinazie en boerenkool in kleinere stukken.
Snij de prei, lente-uitjes en groente boontjes in kleine stukjes.
Verhit een pan met een klein scheutje olie of boter.
Bak hierin de eendeborsten, bak ze eerst 5min op de velkant, draai om en bak nog eens +/- 5min (hangt af van de dikte van het vlees + uw eigen voorkeur hoe gaar je het vlees wenst)
Haal uit de pan, bedek met een stuk aluminiumfolie en laat rusten.
Terwijl kan je de groenten bakken + noedels koken.
Verhit een grote pan of een wok met een scheutje olie en bak hierin de groentjes samen met de look +/- 3 a 4min. Voeg op het laatste nog de sojasaus toe en laat nog 1min meebakken.
Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout (sojasaus is al vrij zout).
Snij de eend in plakjes en serveer met de groentjes en noedels.
Smakelijk!