Eend op Oosterse wijze met gewokte groenten en noedels

Eend groenten noodles-1

Bye Bye Sinterklaas en nu volle focus op de feestdagen. Tijd om de kerstboom terug boven te halen samen met de lichtjes, slingers, kerstballen … zo gezellig!
Als het enkel van mij zou afhangen (serieuze kerstfreak) dan leefden we al een maand in de Kerst vibes … Maar van de boyfriend moest er gewacht worden tot de heilige man het land uit was! Dus nu los gaan met die decoratie en de glitters en misschien ook al even nadenken wat er op tafel zal komen met Kerstmis of Nieuwjaar.

 

Eend op Oosterse wijze met gewokte groenten en noedels

Fondue? Gourmet? Traiteur?
Of zelf achter de kookpotten kruipen om een zelfgemaakt feestelijk maaltje op tafel te toveren? Dat laatste is volledig op mij van toepassing, of wat had je anders gedacht!
En natuurlijk hou ik er van om jullie wat inspiratie te geven voor wie ook graag zelf achter de kookpotten kruipt. Er staan al een heleboel “kerst approved” receptjes op de blog en ik doe er met veel plezier nog eentje bij.
Geen traditioneel receptje à la kalkoen wel eentje met Oosterse toetsen.

Eend op Oosterse wijze met gewokte groenten en noedels

Ingrediënten eend

  • 4 eendenborsten
  • 50ml sojasaus
  • 75gr honing
  • Boter/ olie

Ingrediënten gewokte groenten & noedels

  • 100gr spinazie
  • 100gr boerenkool
  • 1 prei
  • 4 lente-uitjes
  • 300gr groene boontjes
  • 300gr sojascheuten
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 40ml sojasaus
  • 350gr noedels
  • Olie

Eend op Oosterse wijze met gewokte groenten en noedels

Bereidingswijze

Begin met de eend en de marinade.
Snij enkele inkepingen in de vetrand en leg in een schaal.
Meng de sojasaus en honing en giet over de eend. Laat minstens 1h of langer marineren.

Hak de de spinazie en boerenkool in kleinere stukken.
Snij de prei, lente-uitjes en groente boontjes in kleine stukjes.

Verhit een pan met een klein scheutje olie of boter.
Bak hierin de eendeborsten, bak ze eerst 5min op de velkant, draai om en bak nog eens +/- 5min (hangt af van de dikte van het vlees + uw eigen voorkeur hoe gaar je het vlees wenst)
Haal uit de pan, bedek met een stuk aluminiumfolie en laat rusten.
Terwijl kan je de groenten bakken + noedels koken.
Verhit een grote pan of een wok met een scheutje olie en bak hierin de groentjes samen met de look +/- 3 a 4min. Voeg op het laatste nog de sojasaus toe en laat nog 1min meebakken.
Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout (sojasaus is al vrij zout).

Snij de eend in plakjes en serveer met de groentjes en noedels.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.