Hamburgerbroodjes

hamburgerbroodjes-9

Als ik in het weekend geen plannen heb, dan hou ik er wel eens van om iets te bakken dat wat meer tijd vraagt. En aangezien ik van plan was om hamburgers te maken voor mijn Amerika thema, ben ik op het idee gekomen om eens zelf hamburgerbroodjes te bakken.

hamburgerbroodjes-9
Ik heb mij gebaseerd op een recept van een andere foodblogster nl. Uit de keuken van Levine. Op deze blog van Levine vind je een heleboel recepten en tips om thuis zelf brood te bakken.
Ik geef toe, je bent er meer dan 3h aan bezig. Het deeg moet namelijk 3x 1h rijzen. Maar het resultaat mag echt wel gezien en geproefd worden.

Ingrediënten (6 broodjes)

  • 425gr tarwebloem
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 7gr instant gist
  • 240ml melk op kamertemperatuur (ik gebruikte half volle melk)
  • 28gr zachte roomboter (in kleine blokjes gesneden)
  • 12gr suiker
  • 8gr zout

Extra > 1 eigeel + scheutje melk + sesamzaadjes = voor een mooi glanzend laagje

Bereidingswijze

Meng 280gr tarwebloem met de gist en doe in de mengkom van je keukenmachine/robot.
Zet de machine aan en giet rustig de melk bij het bloem-gistmengsel.
Voeg de boterstukjes toe, gevolgd door de suiker en zout.
Voeg op het laatste het losgeklopte ei toe en meng tot een glad deeg.

Leg een vochtig handdoek over de kom en laat 1h rusten op kamertemperatuur.

hamburgerbroodjes-9
Laat het deeg 1h rusten in een kom met een vochtige handdoek

Meng het deeg even en voeg de resterende bloem (145gr) rustig toe.
Laat de keukenmachine het deeg ongeveer 10min kneden zodat het soepel wordt.
Doe het deeg in een licht ingevette kom, leg hierover een vochtige handdoek en laat 1h rijzen tot het in volume is verdubbeld.

hamburgerbroodjes-9
Doe het deeg in een ingevette kom en laat terug 1h rijzen onder een vochtige doek

Vet je werkoppervlak een beetje in en leg hierop het gerezen deeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (of meer stukken als je kleinere broodjes wilt) en bol het deeg op.
Leg de bolletjes op een bakplaat (met bakpapier). Laat voldoende plaats tussen de bolletjes (ze zullen nog uitzetten). Druk de deegbolletjes plat met je handpalm.
Leg terug een vochtige handdoek over de bolletjes en laat terug 1h rijzen tot het in volume is verdubbeld.

hamburgerbroodjes-9
Bol het deeg op en leg de bolletjes deeg op het bakpapier met voldoende plaats tussen

hamburgerbroodjes-9
Druk de deegbolletjes plat met je handpalm

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Klop een eierdooier met een scheutje melk los.
Bestrijk de broodjes met het eimengsel en strooi er sesamzaadjes over.
Zet in de oven en bak de broodjes in ongeveer 15min bruin.

hamburgerbroodjes-9
Bolletjes na 1 rijzen

hamburgerbroodjes-9
Bestrijk de broodjes met het eimengsel en strooi er sesamzaadjes over

Haal uit de oven, leg de broodjes op een ovenrooster en laat volledig afkoelen.

hamburgerbroodjes-9 hamburgerbroodjes-9

Morgen toon ik jullie hoe je er een heerlijke hamburger deluxe van kan maken.

1 thought on “Hamburgerbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.