Als ik één typisch Amerikaans gerecht moet geven, dan is het wel een hamburger. Maar wist je dat hamburgers niet in Amerika zijn ontstaan maar wel in het Duitse Hamburg?
Ik maakte een deluxe versie met alles erop en eraan.
Ik gebruikte mijn zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Maar je kan ook gewoon pistolets of hamburgerbroodjes uit de supermarkt gebruiken.
Ingrediënten (4 hamburgers)
- 500gr gemengd gehakt
- 4 sneetjes cheddar kaas
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 8 sneetjes spek (dun gesneden)
- krulsla (of andere sla)
- 1 ei
- 20gr paneermeel
- 4 hamburgerbroodjes of pistolets (zie recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes)
- Peper en zout
- Olijfolie
- Ketchup of mayonaise (zie recept voor zelfgemaakte)
Bereidingswijze
Voor de burger, meng het gehakt met het ei en paneermeel en kruid met peper en zout.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er burgers van.
Verhit een grillpan met een beetje olijfolie.
Bak eerst de hamburgers op een hoog vuur zodat ze een goudbruin korstje krijgen. Zet daarna het vuur lager zodat ze verder rustig kunnen garen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een bakplaat en leg hierop een bakpapier. Leg hierop de sneetjes spek en zet in de voorverwarmde oven.
Bak het spek ongeveer … zodat het lekker krokant wordt.
Snij ondertussen de tomaat in sneetjes en was de krulsla. Snij de rode ui in ringen. Snij de hamburgerbroodjes in de helft.
Als de burgers gebakken zijn en het spek krokant, dan kan je de burger samenstellen.
Besmeer de broodjes met een beetje ketchup of mayonaise of beide.
Leg hierop een beetje krulsla, gevolgd door de burger, cheddarkaas, het krokante spek en een sneetje tomaat. Sluit met het bovenste deel van het broodje.
Serveer direct. Laat het smaken !!