We zijn ondertussen al bijna midden-november, wat vliegt de tijd toch. De zomer lijkt al eeuwen voorbij en ik hunker eigenlijk al terug naar dat heerlijke zomerfruit. Gewoon kunnen genieten van wat griekse yoghurt, granola en verse aardbeien in het zonnetje … ZA-LIG!
Helaas “back to reality” Elien, geen zonnetje en ook geen verse aardbeien. Gelukkig is er heel wat ander heerlijk herfst- en winterfruit voorhanden die ook lekker passen bij wat yoghurt. En dan heb ik het niet enkel over een appel of een peer, het is namelijk ook weer volop de tijd van de misschien iets minder bekende kaki.
Het tropische ietwat “vierkantige’ fruitsoort is weer overal terug te vinden, je kan er gewoon niet naast kijken in de supermarkt of fruitwinkel. Ik vind ze heerlijk om in een smoothie te verwerken of gewoon zo als een appel (wel geschild) naar binnen te spelen. Ook gegrild in de oven zijn ze om van te smullen en heerlijk met wat yoghurt en granola. In dit receptje van gegrilde kaki, geef ik de vrucht nog wat extra smaak door wat kardemom en vanille te gebruiken. HEER-LIJK gewoon!
Ingrediënten (4 personen)
- 3 rijpe kaki’s
- 3el honing + extra
- 2el warm water
- 1 vanillestok
- 1el limoensap
- 1/4tl kardemom poeder
- Griekse yoghurt
- Pistachenoten (ongezouten en fijngehakt).
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng het warme water met de honing en de zaadjes van de vanillestok. Gooi de vanillestok nog niet weg.
Schil de kaki’s, snij in grove blokjes en leg in een ovenschaal. Verdeel hierover het limoensap, het mengsel van water-honing-vanille en kardemom poeder. Meng kort en leg bovenop de uitgeschraapte vanillestok.
Grill het fruit ongeveer 30 a 40min in de oven tot ze mooi zacht zijn.
Eenmaal mooi zacht, haal uit de oven en serveer met de yoghurt en de fijngehakte pistachenoten.
Smakelijk!