Italiaanse maaltijdsoep met pasta, witte bonen en andijvie

Maaltijdsoep pasta andijvie bonen-1

De bladeren die vallen en die heel de tuin bezaaien, langer donker, koudere temperaturen … ja ik denk dat de herfst haar intrede heeft gedaan. Niet dat ik dat erg vind, integendeel zelfs! Laat de herfst nu net mijn favoriete seizoen zijn, die van mijn vriend iets minder. Het zweet breekt hem al uit als hij nog maar denkt aan de opkuis van al die bladeren op de gazon.
Ik daarentegen, vind de herfst de gezelligste tijd van het jaar. Terug de chauffage aan, de “sloefkes” die terug bovenkomen, dat warme fleece dekentje en dan zwijg ik nog van al dat lekkere “comfort” food wat op tafel wordt getoverd … van stoofpotjes tot ovenschotels en lekkere hartverwarmende soepjes …
kortom terug wat stevigere warme kost!

Maaltijdsoep pasta andijvie bonen-1

En van stevige warme kost gesproken, deze Italiaanse maaltijdsoep is daar een prima voorbeeld van.
Ik ben een enorme fan van maaltijdsoepen en is meestal een zondagse activiteit van me, zo hoef ik op maandag en dinsdag niet te koken. Naast tijdbesparing, bespaar je ook een hoop afwas want alles wordt in 1 pot klaargemaakt.
En een maaltijdsoep (toch zeker de deze) bevat meteen de nodige portie groenten. WIN WIN WIN!

Maaltijdsoep pasta andijvie bonen-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 wortelen (in blokjes)
  • 2 takjes selder (in blokjes)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • Kruidentuiltje (peterselie, rozemarijn en laurier)
  • 800gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 500gr witte boontjes (uit blik)
  • 100ml witte wijn*
  • 1l a 1,25l bouillon
  • 1/2tl chilivlokken (of peper)
  • +/- 10 (harde) volkoren lasagnebladeren (of andere pasta)
  • 200gr andijvie (fijngesneden)
  • Peper en zout
  • Olijfolie / Boter / Margarine
  • Optioneel > geraspte Parmezaanse kaas of ricotta

*Je kan de witte wijn ook vervangen door bouillon

Bereidingswijze

Verhit een ruime soeppot met een scheut olijfolie of boter.
Fruit hierin de ui mooi glazig.
Voeg dan de blokjes wortel, selder en fijngehakte look toe. Laat kort even meebakken.
Giet hierbij de wijn en laat even doorkoken.
Doe hierbij de chilivlokken, tomatenblokjes, het kruidentuiltje en de bouillon.
Laat 20min zachtjes garen.

Breek de lasagnebladeren in kleinere stukken en voeg toe aan de soep samen met de boontjes.
Laat nog eens +/- 7 a 8min garen tot de pasta mooi gaar is.
Voeg op het laatste nog de fijngesneden andijvie toe. Deze hoeft maar kort te garen.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas of maak ze iets romiger met ricotta.
Smakelijk!

Maaltijdsoep pasta andijvie bonen-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.