Lente kan je het momenteel niet echt noemen … de BBQ blijft nog even weg en de hoes over mijn nieuwe tuinstel blijft ook nog even zitten.
Maar ik ga niet klagen aangezien het verlengde weekend voor de deur staat en ik heb weer heel wat leuke kook & bakprojectjes op de planning staan waarvan jullie heel binnenkort het resultaat van gaan zien :-).
Dat is voor binnenkort, nu gaan we de lekkere “fancy” toer op met deze lenterisotto. Als het buiten geen lente is dan kunnen we deze nog altijd op ons bord toveren en daar hoef je niet veel voor te doen. Gewoon wat erwtjes, radijzen, spinazie en asperge in huis halen daarbij een risotto maken en “hello spring”!
Ingrediënten risotto
- 100gr erwtjes (vers of diepvries)
- 1/2 ui (fijngehakt)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 200gr risottorijst
- 600ml bouillon
- 40gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- Citroen
- Olijfolie of boter
- Peper en zout
Ingrediënten afwerking
- 3 a 4 groene asperges (in blokjes gesneden)
- 140gr erwtjes (vers of diepvries)
- 40gr radijzen (in kwartjes gesneden)
- 40gr spinazie
- Olijfolie of boter
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het maken van de erwtenpuree.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie of klein klontje boter.
Stoof de erwtjes even kort aan en voeg een klein snuifje zout toe.
Giet hierbij dan 100ml water, breng aan de kook en laat 4min zachtjes sudderen.
Doe in een blender en mix glad of mix glad met een handmixer. Zet even opzij.
Voor de risotto, verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of een klontje boter.
Stoof hierin de ui aan en laat mooi glazig worden (niet bruin).
Doe hierbij de fijngehakte look en laat 1min meebakken.
Voeg de risottorijst toe, roer even kort en laat 1min meebakken.
Giet hierbij de bouillon, roer kort en laat de risotto 20min garen.
Voor de afwerking met de groenten, verhit op hoog vuur een kookpotje en smelt hierin een klontje boter. Giet hierbij 50ml water en doe hierin de erwtjes, de radijskwartjes en blokjes groene asperges. Zet het deksel op de pot en laat 2min garen op hoog vuur. Voeg de laatste 30sec de spinazie toe zodat deze kan slinken.
Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Na 20min heeft de rijst alle bouillon opgenomen en is de rijst gaar.
Werk de risotto af met de erwtenpuree en Parmezaanse kaas. Meng even kort.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de groentjes.
Eventueel kan je hier nog wat Parmezaanse kaas over raspen.
Smakelijk!