Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen-1

Lezers, ik ga jullie iets bekennen … een probleem zou ik het niet echt noemen en ik ben er zelfs trots op :-).
Ik ben al sinds kindsbeen verzot, of zeg maar lichtjes verslaafd aan melk.
Als kind dronk ik echt liters melk en nu nog steeds heb ik mijn dagelijkse portie melk nodig. Misschien daardoor dat ik nog nooit (hout vasthouden) iets heb gebroken, melk zorgt nu eenmaal voor sterke botten.
En dat is maar één van de zovele voordelen want je weet hoe de slogan gaat “melk is goed voor elk”

Waarom ik net nu mijn bekentenis over melk doe? Heel simpel, de campagne van de VLAM, #melkmoment, is van start gegaan en daarvoor werden nog bloggers gezocht. Tja, als een ware “melk addict” was dit op mijn lijf geschreven en daar draag ik heel graag mijn steentje voor bij in de vorm van een lekker receptje met daarin natuurlijk melk.
Dit witte vloeibare goud kan natuurlijk in vele bereidingen worden gebruikt, denk maar aan pudding, rijstpap, pannenkoeken of deze clafoutis. Een typisch Frans nagerechtje dat veel wegheeft van een gebakken flan. Een traditionele clafoutis, afkomstig uit de Limousin streek, wordt meestal met kersen gemaakt maar ook ander fruit leent zich hier perfect voor waaronder frambozen zoals deze versie.

Clafoutis met frambozen-1

Ik heb nog enkele leuke melk weetjes om jullie helemaal te overtuigen van “Melk is goed voor elk”
> Melk is een goede bron van calcium, eiwitten, fosfor, kalium, vitamine B2 & B12
> Melk is geen vetmaker! Halfvolle melk en magere melk hebben een laag vetgehalte van respectievelijk 0,1 en 1,6% vet
> De aanbevolen hoeveelheid melk per dag zijn 3 glazen van 150ml. Kinderen, zwangere vrouwen en oudere hebben zelfs baat aan 4 glazen. Of wissel je glas melk door yoghurt of platte kaas.
> Melk is een gezond tussendoortje, drink eens een glas melk en je hongergevoel zal verminderen.
Ontdek nog meer weetjes en voordelen van melk op www.melkmoment.be

Ingrediënten

  • 250gr frambozen
  • 240ml melk
  • 2el boter (gesmolten)
  • 95gr patisseriebloem
  • 100gr suiker
  • 4 eieren
  • vanille essence
  • Zeste 1 citroen (fijngehakt)

Extra > taartvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de taartvorm in.
Verdeel de frambozen over de taartvorm.

Doe de melk, gesmolten boter, bloem, suiker, eieren, vanille essence en citroenzeste in een blender en mix glad.
Giet dit mengsel over de frambozen.
Bak de clafoutis 35 a 40min in de oven tot deze stevig is en mooi goudbruin.
Check met een sateprikker of de clafoutis gaar is.

Serveer de clafoutis warm met een bolletjes of opgeklopte room

Smakelijk!

Clafoutis met frambozen-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.