Paascupcakes

Paascupcakes

Pasen staat nu echt voor de deur en daarom heeft Dr. Oetker weer voor een leuke baking challenge gezorgd.Je raadt het misschien al … het thema is natuurlijk Pasen. Inspiratie was er genoeg van kuikenmacarons tot schattige konijncupcakes of cakepops in de vorm van paaseieren. Allemaal makkelijk om te maken maar bij gebrek aan handigheid en totaal geen geduld, ben ik voor een simpele vederlichte vanille cupcake gegaan met daarop een hemelse topping van witte chocolade en roomkaas afgewerkt met een Paasei. Resultaat een heerlijke Paascupcake!
Mits het missen van wat handigheid, vind ik deze cupcakes toch voor 100% geslaagd zowel visueel als qua smaak.
Wat vinden jullie?

Paascupcakes
Paascupcakes
Paascupcakes

Ingrediënten cupcakes (+/- 15 cakejes)

  • 200gr zelfrijzende bloem
  • 115gr boter (gesmolten)
  • 180gr suiker
  • 20gr vanillesuiker
  • 180ml melk
  • 55gr zure room
  • 2 eiwitten

Extra > cupcake vormpjes + muffinbakvorm

Ingrediënten topping

  • 115gr witte chocolade
  • 140gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 3el boter (op kamertemperatuur)
  • 100gr poedersuiker
  • vanille essence
  • Optioneel > enkele druppels gele kleurstof
  • Extra > paaseitjes + chocoladeschaafsel + spuitzak met spuitmondje

Bereidingswijze cupcakes

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de papieren cupcake vormpjes in de muffinbakvorm

Smelt de boter.
Doe de suiker, vanillesuiker, melk, zure room en gesmolten boter in een mengkom en klop even los.
Voeg hierbij de bloem en meng goed.
Klop eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het deeg. Meng niet te lang.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de bakvormpjes.

Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven.
Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Bereidingswijze topping

Smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje.
Eenmaal gesmolten, laat even afkoelen.

Mix de boter en roomkaas mooi romig.
Voeg de vanille essence en gesmolten chocolade toe.
Meng goed.
Doe hierbij de poedersuiker en meng goed. Eventueel kan je hier nog gele kleurstof aan toevoegen.
Laat de topping 20min opstijven in de koelkast en doe dan in een spuitzak met spuitmondje.

Spuit toefjes van de topping op de cupcakes.
Werk af met chocoladeschaafsel en paaseitjes.

Bewaar de cupcakes koel.

Paascupcakes

BewarenBewarenBewarenBewaren

Paascupcakes

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.