Pasta met geroosterde groenteragù

Pasta groentenragu-1

Tegenwoordig staat hier wekelijks wel een Italiaanse gerechtje op tafel … Involtini, Polpette en ook van dit gerechtje spat “Italia” helemaal af.
Waarom zo veel Italiaans op het menu?
Heel simpel … het vakantiegevoel dat je ervan krijgt, bevatten altijd een heleboel verse groenten en hun simpelheid. Deze 3 elementen vatten in het kort dit gerechtje samen.
Een traditionele ragù maak je met gehakt met als ultieme geheim lang en traag garen. Deze ragù is totaal het tegenoverste, geen vlees wel 100% groenten en klaar in minder dan een uurtje.


Pasta groentenragu-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • 4 teentjes look
  • 400gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1tl chilivlokken
  • 1tl suiker
  • 400gr pasta
  • 50gr olijven (in schijfjes gesneden)
  • Peper en zout
  • Extra > Parmezaanse kaas

Pasta groentenragu-1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Pel de ui en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Snij de aubergine in blokjes.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de venkel en snij in blokjes.
Verdeel de groenteblokjes in een ovenschaal/ bakplaat. Giet hierover een beetje olijfolie, hussel door elkaar en rooster de groenten ongeveer 30min in de oven tot ze gaar zijn.
Hussel tijdens het bakken door de groenten.

Pel ondertussen de teentjes look en hak fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak hierin even de look. Laat niet bruin worden.
Voeg de tomatenblokjes, chilivlokken, suiker en 400ml water toe. Breng aan de kook en laat 20min zachtjes sudderen.
Voeg de geroosterde groenten toe aan de saus en laat nog 10min zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Doe de gare pasta bij de groentesaus, meng even.
Doe hierbij de schijfjes olijven en kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de pasta met eventueel geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Pasta groentenragu-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.