Kaneelpannenkoekjes met kokos, rozijnen en blauwe bessen compote

kaneelpannenkoekjes met kokos rozijnen blauwe bessen-1

Zaterdagochtend wakker worden om 5h en niet meer kunnen slapen … wat doe je dan?
Je zou kunnen blijven liggen maar helaas dat kan ik niet. Wakker is wakker en dan wil ik aan mijn dag beginnen.
Eerst rustig wakker worden met een tas cafeïne en wat scrollen door Instagram, Facebook en Pinterest en dan aan mijn ontbijtje beginnen.
Nu ik toch wat meer tijd had door het vroege opstaan, kon er wel iets meer van af dan mijn gewoon havermoutpapje of “overnight oats”. Pannenkoeken daar had ik zin in en mijn vriend zou deze zeker ook appreciëren. De geur ervan zou hem zeker met het goede been uit bed doen stappen.

Geen traditionele pannenkoeken, wel een glutenvrije variant met een mix van havermout en boekweitmeel. Om de aparte smaak van boekweitmeel te maskeren, zit er ook kaneel, vanille en kokos in het deeg. Kortom een smaakbommetje vanaf het eerste uur van de dag.

kaneelpannenkoekjes met kokos rozijnen blauwe bessen-1

Ingrediënten pannenkoeken (+/- 20 kleine pannenkoekjes)

  • 90gr havermout
  • 65gr boekweitmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1 ei
  • 2el maple syrup (of honing)
  • vanille essence
  • 300ml kokosmelk
  • 75gr rozijnen
  • 20gr geraspte kokos
  • Zonnebloemolie, kokosolie of boter

Ingrediënten blauwe bessen compote

  • 250gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1tl kaneel
  • 2kl kokosbloesemsuiker (of honing of andere suiker)

kaneelpannenkoekjes met kokos rozijnen blauwe bessen-1

Bereidingswijze

Begin met de compote.
Doe daarvoor de bessen, kaneel en suiker in een kookpotje, zet het deskel op het potje en zet op een zacht vuurtje.
Roer af en toe, de bessen zullen door de warmte openspringen zo krijg je een mooie lopende compote.

Ondertussen kan je het deeg van de pannenkoeken maken en bakken.
Verhit de oven voor op 200 graden, doe de geraspte kokos in een ovenschaal en zet ongeveer 5min in de oven tot de kokos een mooi goudbruine kleur krijgen. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Doe de havermout, boekweitmeel, bakpoeder en kaneel in een kom en meng kort.
Doe hierbij het ei, maple syrup, vanille essence en kokosmelk. Meng goed.
Voeg als laatste de rozijnen en de kokos toe en meng nog kort.
Als je het deeg iets te lopend nu vindt, laat dan 5min staan alvorens te bakken. De havermout zal het deeg dikker maken tijdens het wachten.

Verhit een koekenpan met een scheut olie of boter en bak hierin in porties kleine pannenkoekjes. Bak ze ongeveer 3 a 4min per kant.

Serveer de pannenkoekjes met de blauwe bessen compote.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.