Glutenvrij noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtencake-1

Ik vermoed dat veel mensen zich volop aan het storten zijn op hun goede gezonde voornemens. Zelf doe ik daar absoluut niet aan mee, ik sport sowieso al 6 dagen van de 7 en probeer het hele jaar (redelijk) gezond te eten. Natuurlijk horen daar ook wel eens dipjes bij, vaak hunker ik in de namiddag of na het sporten naar suiker. Een stuk fruit of een rijstkoek met pindakaas kan dat gevoel niet onderdrukken dus stort ik mezelf op chocolade, koekjes of cake. Tja, we zijn ook maar een mens, nietwaar?

Noten-vruchtencake-1

Tegenwoordig bak ik regelmatig in het weekend, als ik er de tijd voor vind, gezondere tussendoortjes die mijn “cravings” in chocolade of koekjes doen vergeten. De ene week is dat een bananenbrood, de andere week een havermoutbrood en ook dit noten-vruchtenbrood is één van mijn favorietjes geworden. Het vraagt weinig moeite of tijd om het maken dus dat is al geen excuus om dit brood niet te maken.
Oke, gedroogde vruchten heeft ook z’n suikers, noten telt ook calorieën, idem voor de bananen. Maar in mijn ogen is dit brood toch ietwat “gezonder” en voedzamer dan pakweg een Leo, Petit Beurre koekjes of een reep chocolade.

Noten-vruchtencake-1

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60ml gesmolten kokosolie
  • 190gr amandelmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 2el lijnzaad
  • 250gr noten (mix van pistachenoten, pecannoten, walnoten, amandelen …)
  • 200gr gedroogde vruchten (mix van gedroogde abrikozen, rozijn, vijgen, dadels, …)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en beleg de bodem met een vel bakpapier.

Hak de noten en gedroogde vruchten grof.

Doe de bananen, eieren en kokosolie in een blender en mix tot een glad papje.
Giet dit in een mengkom en voeg hieraan het het amandelmeel, bakpoeder, noten en vruchten toe. Meng goed.
Schep dit mengsel in de cakevorm en bak de cake ongeveer 45 a 50min.

Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Eenmaal gaar, haal uit de oven en laat de cake eerst volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar de cake luchtdicht

Noten-vruchtencake-1

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.