When a brownie meets white chocolate, you’ll get a blondie.
When a blondie meets marzipan, you’ll get a freaky delicious treat.
Ik waarschuw jullie dit is een caloriebom van jewelste maar o zo lekker!
Witte chocolade gecombineerd met marsepein, een perfect combinatie.
Ingrediënten
- 180gr witte chocolade (in kleine blokjes gebroken)
- 170gr boter
- 300gr bruine suiker
- 2 eieren
- 190gr zelfrijzende bloem
- vanille essence
- amandel essence
- 100gr marsepein (in kleine blokjes gesneden)
Extra > muffinbakvorm + bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de muffinbakvorm met een vel bakpapier.
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Doe de blokjes witte chocolade in een mengkom en giet hierop de gesmolten boter. Laat 1min zo staan dan kan de chocolade rustig smelten, roer daarna los met een spatel tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Voeg dan de bruine suiker toe en meng goed, je kan dit met de hand doen of met een keukenrobot.
Doe dan één voor één de eieren erbij en meng steeds goed. Gevolgd door een beetje vanille en amandel essence.
Voeg hierbij de bloem en meng goed.
Als laatste spatel je met de hand de blokjes marsepein onder het deeg.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de blondie ongeveer 30min in de oven.
Het is normaal dat de binnenkant nog smeuig is.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snij daarna in kleine stukjes