Maandag is het weer zo ver … Halloween … het griezelfeestje van het jaar! Nooit gedacht dat die Amerikaanse hype ook hier aan zou slaan maar het wordt elk jaar populairder dus kon ik ook niet achterblijven.
Ik ben nu niet echt het type dat heel het huis gaat versieren of een pompoen te lijf zal gaan of laat staan zich gaat verkleden. Neenee, ik hou het gewoon bij bakken met een “Halloween toets”.
Met een “Halloween toets” bedoel ik natuurlijk iets eng, griezelig, …
En wat is er nu enger dan een spin? Vorige week stond ik hier nog bovenop tafel omdat er een “tarantula” door de kamer liep, zegt genoeg zeker 🙂
Maar van deze spinnen cupcakes, ga ik zeker niet de tafel op kruipen. Smullen, dat ga ik ervan doen 🙂
Om dat te kunnen doen, moet je ze natuurlijk eerst maken en dat is echt kinderspel. Zelfs als “negenentwintiger” heb ik hier veel plezier aan beleefd.
Om deze cupcakes te kunnen maken, dien je natuurlijk eerst cakejes te bakken. Je zou een vlugge cakemix kunnen gebruiken maar zelf heerlijke vanille cupcakes is totaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, zijn eieren, bloem, suiker en boter. Na 20min bakken en eenmaal afgekoeld kan de pret beginnen … de decoratie!
Heel veel heb je niet nodig om deze “cuties” te maken … hagelslag, botercreme of de cupcake topping van Dr. Oetker, dropveters en Bros Bubbels (wit voor de ogen).
Ingrediënten cupcakes (12 cakejes)
- 180gr boter (op kamertemperatuur)
- 135gr suiker
- 8gr vanillesuiker
- 4 eieren
- 180gr zelfrijzende bloem
Extra > papieren cupcakevormpjes + muffinvorm
Ingrediënten versiering
- Dr. Oetker botercreme*
- Chocolade hagelslag
- Zwarte dropveters (voor de poten)
- Bros bubbels wit (voor de ogen) + eventueel chocolade stiften van Dr. Oetker om stipjes te zetten
*je kan de botercreme ook zelf maken door boter te mengen met poedersuiker en eventueel vanille essence toevoegen.
Bereidingswijze cakejes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de cupcakevormpjes in de muffinvorm.
Mix de boter samen met de suiker en vanillesuiker mooi romig.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed tot ze mooi zijn opgenomen.
Voeg de bloem toe in porties en mix tot een mooi beslag,
Verdeel het deeg over de vormpjes.
Tip > gebruik een ijsschep dan heeft elk vormpje dezelfde hoeveelheid deeg.
Bake de cakejes ongeveer 20min in de oven.
Check met een sateprikker of de cakejes binnenin gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens je gaat versieren.
Versiering
Bedek de cupcake bovenaan met botercreme.
Strooi hierover hagelslag zodat de botercreme helemaal bedekt is.
Snij de dropveters in kleine stukjes voor de poten. Duw de poten voorzichtig in de botercreme. Je kan dit het beste aanduwen met een tandenstoker.
Smeer een beetje botercreme op de bros bubbels en leg beide naast elkaar op de cupcake voor de ogen. Zet eventueel met de chocolade stiften nog puntjes op de ogen.
Doe hetzelfde met de overige cupcakes.