Rijst-linzensalade met geroosterde aubergine, druiven en honing-mosterdvinaigrette

rijst-linzensalade-met-druiven-en-aubergine

Het bekende rijstmerk Bosto heeft iets nieuws op de markt nl. Bosto Bruine Rijst + linzen, een nieuwtje in hun vezelrijk gamma en ik heb het alvast kunnen testen.
Bosto wordt al jaar en dag geassocieerd met rijst maar sinds enkele jaren focussen ze zich ook op iets meer vezelrijke granen zoals quinoa, spelt, wilde rijst en bruine rijst. Ook hun combo’s vind ik een leuke troef zoals Bruine Rijst + Quinoa + Granen of bruine rijst + Spelt + Quinoa en nu dus ook Bruine Rijst + linzen.

rijst-linzensalade-met-druiven-en-aubergine

Linzen het is nog steeds iets waar niet veel mensen naar grijpen, dat is jammer omdat ze echt wel lekker zijn en bovendien voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Oke, het is misschien niet de meest aantrekkelijke groente die er bestaat maar hey geef het een kans.
Wist je trouwens dat linzen een uitstekend afslankproduct is? Dit komt door de voedingsstoffen, oplosbare vezels, weinig vet en veel proteïne.

Bosto

Ik heb er een heerlijke herfstige rijst-linzensalade van gemaakt met geroosterde aubergine, druiven, spinazie, feta en afgewerkt met een traditionele honing-mosterdvinaigrette. Deze salade heeft echt alles wat een salade nodig heeft en is bovendien voedzaam en goed vullend.
En de restjes hou je gewoon bij voor de volgende dag omdat deze salade zowel warm als koud lekker is.

rijst-linzensalade-met-druiven-en-aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 400gr spinazie
  • 200gr druiven (ik gebruikte rode)
  • 100gr feta
  • 200gr Bosto bruine rijst + linzen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor dressing

  • 80ml olijfolie
  • 2el azijn
  • 2el honing
  • 1tl mosterd
  • handvol walnoten (fijngehakt)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 215 graden.
Snij de aubergine in blokjes.
Pel de ui en snij in blokjes (niet te fijn)
Doe beide in een ovenschaal en overgiet een beetje met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de groenten ongeveer 20 a 25min in de oven. Hussel regelmatig door de groenten tijdens het bakken.

Kook ondertussen de rijst/linzen gaar.

Halveer de druiven.
Snij de feta in blokjes.
Meng alle ingredienten voor de dressing en kruid met een beetje peper en zout.

Giet de rijst/linzen af, doe druk in de kookpot en doe hierbij direct de spinazie zodat deze kan garen.
Voeg daarna ook de druiven, feta en geroosterde aubergine en ui aan toe.
Giet hierbij de dressing en meng goed.

Je kan de salade koud of warm serveren.
Eventueel kan je hierbij nog een stukje vlees of vis bij serveren

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.