Gebakken zalm met kruidenroomkaas en gewokte groentjes

gebakken-zalm-met-gewokte-aardappelen-en-groente-

Twee weken geleden ben ik, mijn ventje en doggie 4 dagen gaan uitwaaien in de “fruittuin van Nederland” gelegen in  het rivierenland. We hadden een super leuk “cosy” huisje gehuurd in het Eiland van Maurik, ideaal om even te ontspannen en onthaasten. Naast enkele lange wandelingen hebben we ook genoten van het niets doen, gewoon lui in de zetel en tv kijken. Tja en een ander land, andere tv-zenders en wat heb ik daar weer ontdekt? Een kookzender natuurlijk nl. 24Kitchen, vergelijkbaar met Njam hier in België.

gebakken-zalm-met-gewokte-aardappelen-en-groente-

Toen we terugkwamen zat mijn hoofd vol met nieuwe ideeën en receptjes die ik bij 24Kitchen had gezien. Dit receptje is er één van en stond meteen ‘s maandags op mijn menu, gewoon omdat het er zo lekker uitzag + makkelijk om te maken (altijd handig de eerste dag na enkele dagen rust 🙂 )

gebakken-zalm-met-gewokte-aardappelen-en-groente-

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukjes zalm
  • 500gr aardappelen
  • 1 venkel
  • 300gr snijbonen
  • 1 courgette
  • 200gr roomkaas
  • 1 sjalot
  • dille
  • peterselie
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met de kruidenroomkaas.
Pel de sjalot en hak fijn. Hak ook de peterselie en dille fijn.
Meng de roomkaas met de sjalot, peterselie en dille. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet even opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een ovenschaal, leg hierin de zalm. Overgiet een beetje met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de zalm ongeveer 15min.

Schil de aardappelen en snij in heel dunne frietjes.
Verhit een ruime scheut olijfolie in een ruime hoge pan. Bak hierin de frietjes mooi goudbruin (ongeveer 5min), roer regelmatig zodat de aardappelen niet in de pan plakken.
Snij ondertussen de venkel in kleine blokjes, doe samen met snijbonen bij de frietjes. Laat meebakken.
Snij de courgette ook in fijne frietjes en doe bij de bakkende groenten. Roer even en laat de groenten garen.

Eenmaal de groenten gaar zijn, kan je serveren.
Verdeel de groenten over de borden, leg hierop het stukje zalm en werk af met een toefje kruidenroomkaas

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.