Risoni salade met geroosterde groenten

risoni salade met geroosterde groenten re-2

Deze risoni salade heeft helemaal de show gesteeld tijdens mijn verjaardagsfeestje, nochtans was het mijn bedoeling dat het vlees en vis bereid op mijn Big Green Egg het “paradepaardje” had moeten worden. Maar ik kan ze geen ongelijk geven hoor, deze risoni salade is sinds enkele weken een kleine “obsessie” geworden hier thuis … zo lekker dat hij is.
En hij is niet enkel overheerlijk, deze risoni salade is ook super makkelijk om te maken, redelijk vlug klaar en bomvol groenten … Wat wil je nog meer?

risoni salade met geroosterde groenten re-2

Serveer deze pasta salade als vegetarisch hoofdgerecht, als bijgerecht bij een BBQ of gewoon doordeweeks met een stukje vlees of vis.

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 200gr risoni
  • 360ml kipbouillon
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 120gr champignons
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 300gr kerstomaten
  • 65gr pijnboompitten
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel > feta om af te werken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Pel de sjalotten en snij in blokjes (snij ze niet te fijn maar ook niet te groot).
Pel de look en hak grof.
Snij de champignons in vieren of in schijfjes.
Verwijder de steeltjes, zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij in blokjes.
Halveer de kerstomaten.
Doe alle groenten in een ruime ovenschaal. Giet hierover een goede scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar.
Rooster de groenten ongeveer 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken regelmatig door de groenten.

Ondertussen kan je de risoni garen.
Verhit hiervoor een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Doe hierbij de risoni, roer even en bak even kort mee (1 a 2min).
Giet hierbij de bouillon, breng aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur zacht en laat de risoni ongeveer 12 a 15min garen tot de pasta de bouillon heeft opgenomen.

Rooster ook ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hou goud in de gaten, ze kunnen vlug zwart worden.

Meng de geroosterde groenten met de risoni en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Serveer de risoni salade direct en werk af met geroosterde pijnboompitten en eventueel een beetje feta.

Smakelijk!

risoni salade met geroosterde groenten re-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.