Deze risoni salade heeft helemaal de show gesteeld tijdens mijn verjaardagsfeestje, nochtans was het mijn bedoeling dat het vlees en vis bereid op mijn Big Green Egg het “paradepaardje” had moeten worden. Maar ik kan ze geen ongelijk geven hoor, deze risoni salade is sinds enkele weken een kleine “obsessie” geworden hier thuis … zo lekker dat hij is.
En hij is niet enkel overheerlijk, deze risoni salade is ook super makkelijk om te maken, redelijk vlug klaar en bomvol groenten … Wat wil je nog meer?
Serveer deze pasta salade als vegetarisch hoofdgerecht, als bijgerecht bij een BBQ of gewoon doordeweeks met een stukje vlees of vis.
Ingrediënten (4 personen)
- 200gr risoni
- 360ml kipbouillon
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 120gr champignons
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 300gr kerstomaten
- 65gr pijnboompitten
- Citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel > feta om af te werken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Pel de sjalotten en snij in blokjes (snij ze niet te fijn maar ook niet te groot).
Pel de look en hak grof.
Snij de champignons in vieren of in schijfjes.
Verwijder de steeltjes, zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij in blokjes.
Halveer de kerstomaten.
Doe alle groenten in een ruime ovenschaal. Giet hierover een goede scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar.
Rooster de groenten ongeveer 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken regelmatig door de groenten.
Ondertussen kan je de risoni garen.
Verhit hiervoor een kookpot met een goede scheut olijfolie.
Doe hierbij de risoni, roer even en bak even kort mee (1 a 2min).
Giet hierbij de bouillon, breng aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur zacht en laat de risoni ongeveer 12 a 15min garen tot de pasta de bouillon heeft opgenomen.
Rooster ook ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hou goud in de gaten, ze kunnen vlug zwart worden.
Meng de geroosterde groenten met de risoni en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Serveer de risoni salade direct en werk af met geroosterde pijnboompitten en eventueel een beetje feta.
Smakelijk!