Burger met kabeljauw, mangosalade & sriracha-saus

burger-met-kabeljauw-en-mangosalsa

Het weekend kunnen inzetten met dit gerechtje is een feestje voor mij … mijn lievelingsvis gecombineerd met fruit dat sinds kort één van mijn favorietjes is geworden en voor de “spiciness” een romig sausje met Sriracha .. kortom “Fast, Fresh en Healthy”

burger-met-kabeljauw-en-mangosalsa

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 2 stukjes kabeljauwhaasje (+/- 125gr per stuk)
  • 2 broodjes
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1/2 sjalot
  • 1/3 groen pepertje (of een rood pepertje)
  • 1el azijn
  • 1 limoen (sap)
  • 1el suiker
  • 1el vissaus
  • enkele blaadjes basilicum en koriander
  • een handvol geroosterde pindanootjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor srirachasaus

  • 3el griekse yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • 1tl sriracha saus (of andere chilisaus)
  • 1tl zoete chilisaus
  • 1 a 2el citroensap
  • Zout

Bereidingswijze

Begin met de mangosalade.

Doe de gepelde sjalot, pepertje, azijn, sap van 1 limoen, suiker en vissaus in een blender en mix tot een gladde dressing.
Doe deze dressing bij de blokjes mango, meng even en laat even marineren terwijl je de vis bakt en de sriracha-saus maakt.

Verhit een pan met een goede scheut olijfolie en eventueel een beetje boter.
Kruid de vis met peper en zout en bak ongeveer 3 a 4min per kant (hangt af van de grootte en dikte van de vis).

Terwijl de vis bakt, maak dan vlug de sriracha-saus door alle ingredienten even te mengen.

Snij de broodjes open, besmeer beide kanten met de sriracha-saus en beleg met het stukje vis en de mangosalade.

Serveer direct

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.