Taco met geroosterde bloemkool

Taco met geroosterde bloemkool

Eind juni was ik uitgenodigd voor een BBQ van Carrefour met Peter De Clercq, daar heb ik voor de eerste maal mijn “favo” groente nl. bloemkool op een heel andere manier gegeten nl. gegrild … Wat was dat verrassend lekker!
Elke keer dat ik er terug aan denk, krijg ik het water in de mond. Tijd dus om het thuis ook te proberen en de smaak proberen te evenaren 🙂

Taco met geroosterde bloemkool

Toen ik een receptje tegenkwam, tijdens één van mijn dagelijkse “Pinterest momentjes”, van een vegetarische taco met geroosterde bloemkool kwam die “stante pede” op mijn weekmenu.
De bloemkool krijgt een kruidige Mexicaanse “rub” zodat ze nog wat lekkerder en “spicy” wordt. De rub bestaat uit een kruidenmengeling van lookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, cayennepeper, komijn en suiker. Je kan het jezelf hierbij lekker makkelijk maken door een pakje “taco seasoning” van de supermarkt mee te brengen dat bespaart je weer wat plaats in de kast ;-).

Taco met geroosterde bloemkool

Een taco enkel met bloemkool … een beetje saai niet? Dus terwijl de bloemkool in de oven staat te roosteren, kan je vlug een simpele frisse coleslaw in elkaar te gooien. Maak het je hierbij lekker gemakkelijk door voorgesneden witte kool, rode kool en wortel te kopen. Zo krijg je dit gerechtje in ongeveer 30min op je bord … makkelijk toch?

Taco met geroosterde bloemkool

De smaak van de bloemkool was misschien niet identiek aan die van “BBQ guru” Peter De Clercq, ik heb ze uiteindelijk iets anders gekruid en klaargemaakt toch was het voor mij een schot in de roos. Door de bloemkool te roosteren blijft haar smaak mooi behouden.

Ingrediënten taco

  • 1 kleine bloemkool (in roosjes gesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 3 teentjes look (fijngesneden)
  • 1tl lookpoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl uienpoeder
  • 1tl cayennepeper
  • 1/2tl komijn
  • 1tl suiker
  • Mengeling van geraspte wortel, witte kool en rode kool
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1el azijn
  • 1el honing
  • 1 citroen
  • 4el griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • Tortillavellen of tacoschelpen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de bloemkoolroosjes en de fijngesneden ui en look in een ovenschaal.

Meng het lookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, cayennepeper, komijn, suiker en 1tl zout.
Strooi deze mengeling over de groente in de ovenschaal, voeg ook een scheutje olijfolie en meng goed.

Rooster de bloemkool ongeveer 20min in de oven. Probeer enkele keren tijdens het bakken even door de bloemkool te husselen.

Maak ondertussen de coleslaw.
Meng hiervoor de fijngeraspte wortel, witte kool, rode kool met de sjalot, azijn, honing, griekse yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en breng eventueel op smaak met een beetje citroensap.

Lepel een beetje coleslaw op een tortillavel en schep hierop enkele roosjes geroosterde bloemkool.

Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.